4 Ekim 2015

the strain s02e12:

Fallen Light

--- spoiler ---

.yerinde saymaya devam. nasıl bir kitapmış arkadaş bir sezon ele geçmedi de şimdi açık artırma muhabbetini finale taşıyacaklar? vampir gladyatörümüz meksikalıyı dedeyi öldürsün diye göreve verdi. kitabı almak için pazarlık muhabbeti pek garip olacak ama işte bütün olay nasıl bu olabilir?

.eski vampir kardeşlerin efendisi ile davası nedir? bunu falan açıklayacaklarına bizim eph ile nora arasındaki aşkın başlangıcına götürdüler. çok da lazımdı. velet ortadan kaybolacak allahın izniyle ama sezon bitti, ne anladım ben bu işten?

.dutch hatunu karıyı seçip dağ gibi fet abimizi bıraktı. bu da olmadı. adamın sevecen ses tonu bile iyi, anlayışlı bir çam yarması. espiritüel, ne ararsan var ama işte yaranamayınca olmuyor demek. 

.hapishane olayı da saçmaydı biraz. tamam asker lazımdır, şudur budur ama gardiyanı ilk salma sonra mahkumlar arasına sal falan saçma oldu. sessizce kesebilirlerdi ama silah ateşlediler. vampirler uyansın da hengame olsun diye her saçmalık oldu. lider mahkum ile bizim meksikalı hesaplaşacak iken angel abimiz pompalı ile indiriverdi. eh bir orası iyidi ama işte meksikalının vampirden emir alması. eskilere güvenip dedeyi öldürmesi falan saçma olur. boş yere name yapıyorlar. insanların yanında neden yer almıyorlar? 

.kendi adasına sahip mafya babası gümüş dişli zencimiz de göndermeler yaptı. kaostan yararlanan tiplerdir, insan davranışıdır eyvallah da nereye kadar işte? dedemizin nefesi daha düzeltmişler gibi, belki programla falan kesiyorlardır. belki fazla fiziksel aktivite yok diye iyidi ama bu bölüm performansı iyidi.

.belediye başkanının ölümü ve güvenlikten sorumlu hatun muhabbeti de nereye kadar gidecek? vampirleri öldürecek biyolojik silah için bu hatun ile anlaşma yaptılar ama sezon bitti ortada dağıtım yok bir şey yok. ne ara öldürecekler? ne ara üretecekler belli değil. adamlar dünyanın sonunda bile ek vergilere karşı çıkıyorlar.

--- spoiler ---