5 Ekim 2015

continuum s04e04:

Zero Hour

--- spoiler ---

.şaka maka dizi bitiyor herhalde. bölümleri de ona göre yapıyor. bu gelecekten gelen asker kardeşlerimiz, halkını kurtarmak için bir karadelik yaratacaklarmış. dizinin geldiği son nokta bu.

.bir de yolcu denilen bir zat var. olayların en başında en geçmişe gidip değiştirmek istemiş her şeyi. daha doğrusu her şeyi olması gerektiği şekle koymak istemiş. şimdi geleceğe gidip zaman makinası yapması engellenebilir mi? tamamen paradoks hepsi dizinin ama artık açıklamaya da zahmet etmiyorlar.

.alec durduk yere gaza geldi, beş dakika önce her hareketimden şüphe duyuyorum diye ağlıyordu. kendi tercihleri yüzünden yavuklusunun intihar ettiğini öğrenince sevmem olur biter dedi herhalde ve zaman makinası yap tek onunla düzelir falan diye geyik yaptılar. ötesini berisini de anlamadım.

.bunlar haricinde kiera'yı kendi zamanına gönderecekler anlaşılan. çift taraflı yol diyorlar, iyi diyorlar güzel diyorlar da biri daha gelecekten gelmemiş miydi? kiera'nın zamanında henüz dünya yamulmamış olmalıydı? sadece kendi rahatı mı yerindeydi neydi?

.her ne olursa oldun gelecek zaman çizgisinin bu kadar şeyden sonra yerinde kalmayacağı aşikar. geleceğe gidince neyi bulacağını zannediyor? insan hayret ediyor artık bu diziye.

.brad ve carlos meselesi de karın ağrısı gibi oldu. bir kadın peşinden koşan tipler gibi oluyor böyle. brad lucas'ın ölümünden sonra yine ortamlara daldı. güven meseleleri havada uçuştu ama bomba değil de karadelik olduğu ortaya çıkınca kendi derdine düştü.

.şu durumda zaten çıkarlar birleşiyor o makine yapılacak da sonunda ne olacak orası meçhul. dizinin en iyi sezonu son sezonu oluyor. o da garip. ben son diyorum ya son gibi gidiyor.

.kellog salağı kendi ile mücadele ediyor. gelecekti kendine kazık atıyor ya da kendinin kendine kazık attığını düşünüyor. adam halkların kurtarıcısı moduna falan mı geçmiş zamanla nedir yani?

--- spoiler ---