5 Ekim 2015

Agents of S.H.I.E.L.D. s03e01:

Laws of Nature

--- spoiler ---

.abilerimiz hızlı başlıyor ama sonunu getiremiyor. sevgili siyah taşımız simmons hanımefendiyi komik bir şekilde hüplettiydi. fitz beylerin eli dokumuştu falan filan ya bunun muhabbetini yapmadılar neyse ki... bizim oğlan abayı yaktığı hatun için sezon arası araştırmalarına devam ediyor imiş. son araştırması cezayirde bir parşomen idi ve onda yazan yazı da ölüm oldu. kabullenemedi yiğit oğlan ve taşa gitti bir şeyler yap diye bağırıp pataklamaya başladı.

.diğer tarafta da simmons'u gördük. neyse ki öldü muhabbetini çok uzatmadılar. belli ki taş bir geçit, bir diğer gezenege falan açılan kapı niteliğinde. simmons şu vakte hayatta kalmış ama nasıl geri dönecek? fitz bundan vazgeçecek mi? sezon sonuna mı bekletecekler göreceğiz.

.hareketli bir giriş olduydu. geçen sezon bitişi niye bu kadar iyi hatırlıyorsam artık. güzel bitirdilerdi sanki ama işte ortalarda çok bayıyorlar. uzaylı genleri tetikleyen pek acayip madde balıklara karıştıydı. oradan ekosisteme, oradan da insanlardaki nainsanları tetikleyen bir hale gelmiş. onları toparlayan yeni bir ekip çıkmış. shield ise insanca toparlıyor.

.devlet destekli olan diğer örgüt, alıp ölüdürüp inceliyor. hydra ya da diğerleri kalmadığı için şimdi esas kötümüz bu ve ortada bir diğer gezegen hikayesi falan mı yapacaklar bilemedim. pek oturaklı kötümüz görünmüyor gibi. ekip savaşları biraz cılız kaçabilir.

.esas kadrodan may ablamız yok piyasada. tatile gitmiş geri dönmemiş. elektrikli oğlan da kendi hayatını kurmaya kaçmış. geri geldi diye rica ettiler ama yine kaçtı. 

.ha esas kötü yok derken bir tane gizemli kötü var. onlar da nainsanları toparlıyorlar sanki, özel güçleri olan bir nevi yaratık gibi tipler. öyle ortaya karışık takılacaklar. bol bol konuşacaklar.

.daisy olmuş sevgili skye'ımızın ismi. babasını bıraktıydı belki arada geri döner. şimdilik tam ajan ve süper güçleri güzelce kullanan bir nefer olmuş. tebrik ederiz. bunca zaman tırmaladıklarına değmiş. özel gücü aduket atmaktan öteydi bu arada. onu da unutmasınlar rica ediyorum.

--- spoiler ---