6 Ekim 2015

fear the walking dead s01e05:

Cobalt

--- spoiler ---

.ağır dramlı, az olaylı öylesine bir bölüm yaptılar. altı bölümlük dizide daha bir sırıtıyor böyle bir bölüm. ha yine karakter saçmalıkları izletti. meksikalı abimiz ve karısı falan iyi konuşuyordu ama işte adamın vicdanlı işkenceci olması bizi ne kadar ilgilendiriyor? zombileri ne kadar ilgilendiriyor? bunu zaten hep yapıyorlar ya neyse.

.cobalt diye bir geri çekilme planı varmış. içindeki insanları da öldürüyorlarmış. mevzunun özü bu. amerikan askerlerini kötü gösteriyorlar enterasan bir şekilde. zombilerden kurtarıcı olarak geldiler, sonra keyfi yönetim falan derken şimdi de herkesi öldürüp geri çekilme mi yapacaklar yani?

.pek şık giyimli, güzel konuşan zenci abimiz iyidi bir tek ama o da laf sadece. bir tane anahtar bulmuş da kaçacakmış mıymış neymiş? bizim keşi ne diye kullanacak? o da belli değil. başta kafayı yiyen sakallı aile babasını zaten iptal ettirdi. ne bileyim iyi güzel konuşuyor, sigortadan alışverişe, planlamadan şuna buna iyi laf etti ama işte hepsi o kadardı.

.hemşire hatun ve doktor uğraşıp duruyor gösteriyorlar ama ne alaka? askerler hepsini öldürecekse ne diye uğraşıyorlar? mantığını anlayamadım. belki doktorun haberi yoktur ama insanları toparlayanların başında kendisi de vardı.

.belediye başkanı dedikleri tip ve komutan arasındaki muhabbet de fena değildi. yolda zombi için durdular iki saat atar giderden sonra plan değiştive komutan öldü mü yani? böyle gereksiz oldu, üstünkörü geçtiler. 

.işkence muhabbetli bir bölümdü işte. geneli bunun üzerinden döndü. ergenler eğlendi. analar ağladı, masum kız yavuklusunu kandırdı da getirdi. böyle saçma sapan hafif bunalımlı bir bölüm oldu da bitti.

--- spoiler ---