7 Ekim 2015

once upon a time s05e01:

The Dark Swan

--- spoiler ---

.hızlı bir sezon başlangıcı, emma'yı kurtardılar falan derken pat kötü yaptılar. neyse ki kötü oldu. kurtarsalar dizide kötü karakter kalmadıydı. zelana'yı geri getirecek gibi yaptılar neyse ki tekrar o yola girmediler. merlin ve camelot hikayesi olsa daha iyi olabilirdi. belki kayıp hafıza olarak ikincil hikaye o tarafta akacak, kim bilir ne olacak?

.ninemizin yeri ile camelot diyarlarına geçiş yaptılar. zelana'nın kandırılması ve çırağın son nefesinde (ölmemiştir de işte name yapıyor) minik sopasını vermesi falan derken tam emma kalp ezecek iken kanca yetişti. makyajlar da zaten daha kötü değilim ben diyordu. derken kurtuldu ve arthur geldi. saraya giriş yaptılar ve tekrar storybrooke'a geri dönüş ve hikaye başlangıcı artık.

.rumple abimizi hikayeden çıkardılar sandık. hayali arkadaş olarak karanlık olanın yanındaki kişiymiş gibi belirdi. ben bir rehberim şeklinde olaylara girişti. emma karanlık olan haline geldiyse hakkaten çıkardılar mı hikayeden? rumple'sız olmaz bu dizi ya yapmazlar herhalde öyle bir şey.

.tüm esas karakterleri camelot macerasına atacak gibi yapıp geri döndürmelerini pek beğenmedim yani son dönüş yerine camelot macerası devam etse daha iyi olacaktı ama merlin olayını sezon sonuna kadar gizemli bırakmak istiyorlar anlaşılan.

.karanlık olanı yok edecek yüce büyücümüz, adeta büyücülerin tanrısı tabii ki ortalıklarda yok. çırağı bile sakallı adamsa artık kendisi nasıldır insan bilemiyor. şimdilik bu hikayeler böyle kaldı. emma hapşurukluyu taşa çevirdi. hançeri de kendine geri almış ve olaylar burada bitti.

.regina'nın artık iyilerden olması. büyüyü yapamayacak kadar kötülük barındırmaması falan iyidi aslında. artık o muhabbetlere girmezler. kötü kraliçeyi iyilerden yaptılar ama bu sefer kurtarıcıları baş düşmanları oldu. böyle bir sen kötü bir ben kötü on sezon gider bu dizi yahu. iyi de yapıyorlar. görüntüler de yeni sezona daha iyiceydi.

--- spoiler ---