4 Ekim 2015

heroes reborn s01e03:

Under the Mask

--- spoiler ---

.eh güzel saracak gibi yine, ne bileyim diğer dizilere göre bölümü hızlı geçiyor. genel hikaye evo'ların kaçması insanların kovalaması şeklinde. epic dedikleri yeni bir alet geliştirmişler. molly adlı özel güçlü bulucu hatunu devreye sokup diğer evo'ları bulacaklar imiş. şimdi özel güçlülerin özel güçlü avlaması falan bunlar eksik kalmış. işin başındaki hatun, kızı ve molly'nin yakalanması falandan başlamak üzere bunun dramının bokunu çıkarabilirler.

.aynı şekilde oğlu öldürülen chuck abimizin de özel gücü pat diye ortaya çıktı. şu vakit, şu yaş ve bu olaylar içinde niye pat diye ortaya çıkmış? tetikleyiciden falan bahsediyorlardı ama bunun da dramının boku çıkabilir.

.bunlar haricinde bizim hiro nakamurayı gösterip duruyorlar son kısımda. japon kızcağız onun kızı imiş, ben yeni anladım. ismini unutmadıydım ama diğer bir japon vardı ona benzetiyordum. kılınçtan nasıl hatırlayamadım ona yandım. kılıncı da kaybettiler. tesise dalıp güvenlik dövmek kolaydı ama özel güçlü (gücü de pek tatlı) kalın sesli zenci abimiz tarafından yakalandı, kolayca kaçması pek olmadı ama eh işte fena değildi.

.kuzey kutbundaki hatunun gücü nedir? pek büyük şeyler geliyor hesabı kuzey ışıkları ile oynuyor. yanında bir görünmez hatun da var, oraları nasıl bağlayacaklar? kısa kısa mühim olayları geçiştiriyorlar ama meksikalı tipin dramına uzun uzun giriyoruz.

.hele kendisinin özel gücü de yoksa, maskelerle falan böyle dayak yiyecekse pek sıkıntılı olacak. pederin özel gücü güzel ama hala görünce gülümsetiyor insanı. kötü adamlar hep tanıdık, orphan black'deki tip idi sanırım. demir adam mıdır nedir? duvarları falan yıkıyor çıplak elle.

.noah abimizin hafızası ve büyük hikaye de birleşecek ama işte beklentileri karşılamayacaklar yine. kendi hafızasını büyük plan için sildirmiş. kızının morgdaki görüntüsü dedikleri de zaten belli ki değil. hiçbir şeyi hatırlayamadan molly'yi pat diye buldu. çat diye kurtaracakken kadın kaçtı. her şeyleri hatırlayıp, risk büyük diye kaçıyorsa. tüm evo'ların yerlerinin tespit edilmesinden daha önemli ne olabilir? bu yer tespiti de sevgili x-men'in doktor abimizin makineli olayına çok benziyor, pek özgün olmamış yani.

.velet tipinin ergen atarları başladı. partiler, popüler çocuklarla takılmalar derken hoşuna gitti ama telaşlı anne veledi kaçırmaya çalıştı ve sonunda kaza sahnesi ile bölüm kesildi. oğlan annesi ve kendisini ışınlayı versin. gücü pek tatlı onun da, sadece bu güç üzerine film yaptılardı. kolay kolay yakalanmamaları lazım ya bakalım ne olacak? annesi bizim kıpraşık gözlü kele de uzak dur bizden dedi. mazileri var gibi ama kim bilir ne çıkartacaklar başımıza.

--- spoiler ---