29 Ekim 2015

supernatural s11e04:

Baby 

--- spoiler ---

.araba üzerine bir bölüm. efsane sezon finallerinden birinde zaten arabadaki oyuncaktan aile bağlarına gönderme yapmışlardı. ona benzer olmuş. modeline, şekline ve şemaline girişle başladılar. tüm çekimler araba ya da arabayla bağlantılı idi.

.tamamen yeşil ekranda yaptıklarını düşünürsek baya ilerlettiler bu işi diyebiliriz. çok nadiren aksıyordu görüntü. aynadaki sallantılardır, tekerlek yanı çekimleri falan hepsi baya iyidi. gözlerimiz bayram etti.

.dövüş sahnelerini araba içine almak da güzel fikir oldu. yine haşatı çıktı aletin ama işte o kadar olacak artık.

.yine dördüncü bölümden itibaren esas konunun tarafları uykuya çekildi ve hiçbirinden ses yok bari iş yapalım moduna geçtiler. arabayı köpürtürken bunu yaptılar ve üstüne arabada uykudan yemeğe, olay incelemesinden muhabbetine her şey gerçekleşmiş oldu.

.geniş koltukların da buna katkısını düşünmeden edemedim ya sam rüyasında allahı gördü lan. yani öyle gibi yaptılar ama allahı bile getireceklerse diziye işimiz var. karanlık dediler, allahtan büyük dediler, haşa hehe.

.şimdi olaylar karışmış iken allah kendine yardım edenlere yardım eder diye bir söz attılar ortaya, eh iyimiş de ezop dönemine ait atasözü imiş kendisi. kandırmacalı falan ama işte dizi için güzel diyebiliriz. dean'in allahla savaşı iyi aslında ama asıl sam babasına karşı geldiydi. adamlardaki baba figürü böyle bir şey işte.

.neyse castiel'i de göremedik. yan konulara diğerlerini koymayalım demişler, sadece telefondan güya yardım etti de bu adam ne ara öğrendi bu kadar araştırma işini? iyileşiyormuş falanmış filanmış.

.karanlıktan korkan canavarlar, darkness is coming mottosu çıkaracaklar başımıza herhalde. herkes buna karşı önlem alıyor falan da işte sezon sonuna artık. daha olgun bir sezon diyelim ama yine olaylara dönüyoruz hüzünlü bir şekilde. bu kadar şikayet ede ede yüzlerce bölüm izlediğime de inanamıyorum.

.dean yaratık kadını arabada iyi tekmeliyordu. adam ciğerden vuruyor gibi. kafa kopartma ve araba ile kafayı tekrar koparma sahneleri de iyidi ve hatta komikti.

--- spoiler ---