30 Ekim 2015

Agents of S.H.I.E.L.D. s03e05:

4,722 Hours

--- spoiler ---

.güzel bölüm oldu. jemma'nın yabancı dünyalardaki hayatta kalma hikayesini gösterdiler. ha bu kadar olay içinde bu kadar bir yeri nasıl ayırdılar? hikayeye bu olayı nasıl ekleyecekler? diğer dünyalara açılan kapı pek işlevsel olurdu ya işte aşk hikayesine bağladılar bunun yerine ama işte napsınlar?

.güneşi hiç göremeden nasıl hayatta kaldılar? vitamini nasıl aldılar? hadi jemma 6 ay falan da 14 sene nasıl dayandı bu astronot? bunlara cevap bulamadık. kendileri nasa'nın 2001'de gönderdiği astronotlardan imiş, zamanla ekibi dumanın içindeki kötülük tarafından delirtilmiş ve tek başına kalmış.

.jemma bu gezegene vardığında protokolleri uygulamaya koydu ama ilk yüz saat içinde susuzluktan ölmemek için hareket geçti. su birikintisi bulması falan biraz tabii zorlama, yetmedi o birikinti içinde adam öldüren bitkiden falan kurtuldu. yetmedi onu yedi. üstüne izci kız modunda o bitki ile mücadele ederek hayatta kaldı.

.hepsi iyidi güzeldi, sonra pat diye bir yerden düştü. tuzak mıydı o? adam ilk hayal sandı da hapsetti falan ama onun nedeni de dumandaki tipin insanları delirtmesi imiş. eh gezegende böyle bir kötülük meselesi çok abartı ama işte bilim kurgusunu yaparlar artık.

.doğal olaylardan yıldız gözlemine, jemma'nın bulduğu eski bir gözlem aygıtından (ismini hatırlayamadım, dilimin ucunda) yıldızların yerlerine, oradan da geçidin sabit olmasından sonraki açılma yeri tahminine falan geldiler. ayların hizaya gelmesi ile açılıyormuş. iyimiş güzelmiş ama işte mesaj gönderemediler. kıl payı ile umutlar kaybedildi.

.umut sensin dedi jemma'ya ve kendine aşık etti. nerden tanıdık diyordum nikitadan izlemişiz elemanı. tüm bunları da fitz'e anlatıyormuş. yavrum yazık yemek teklifidir, fitz fitz diye öte dünyalarda hayallerdir falan derken gönlünü başkasına kaptırdı. adamlar bilim kurgu ile gönül işlerini güzel karıştırdılar aslında.

.döndüğü vakit de en çok bundan kafayı yemiş. dönmeyi de bundan istiyormuş. fitz cevap vermeden kalktı gitti ama işte yavuklusunu başkasına kaptırmış üstüne gidip o adamı kurtaracak falan. delikanlı adamlık mı? gavatlık mı? tam çözemedim. bakalım artk.

--- spoiler ---