31 Ekim 2015

american horror story s05e04:

Devil's Night

--- spoiler ---

.temposunu kaybetti iyice yahu. konu neydi diyor insan artık. bir vampir hikayesi bir seri katil hikayesi şeklinde ilerletiyorlar. tamam acayipler, tamam laflar çok iyi, tamam güzel de oynamışlar ama bu ne lan? ne korkuyorsun ne geriliyorsun.

.amerikan tarihine seri katiller açısından bakış mı atmışlar? isimleri sonsuza kadar duyulacakmış artık. tanınmış seri katilleri bir masada topladılar. incelemeler yapıyorlar, filmlerini yapıyorlar diye de konuşma yaptı bizim oğlan. kendisi üstad da acaba bir gerçekliği var mı? 

.neyse polisi ne diye getirdiler? içinde karanlık yokmuş geyiği de nedir? ne olmasını bekliyorlardı ki? geyik gibiydi polis meselesi, sadece tanıklık meselesi gibi bir şeydi herhalde. tam anlamadım neyi düşündülerse, pek hoşuma gitmedi.

.holden veledini anası evine getirdi, köpeği öldürdü. ülen hep köpekleri öldürüyorlar böyle yapımlarda ya ayıp ediyorlar. susamış çocuk köpek kanı mı içer? annesini niye ısırmadı? az biraz ısıraydı iyidi. neymiş efendim acısını hissetmiş falan filan feşmekan.

.kadın döndü dolaştı kabul etti vampir olmayı. veledine aşk meselesinin de boku çıktı. onu geçen bölüm zaten iyice açıklamışlardı. bu bölüm de uygulamaya geçmiş oldular. sonsuza kadar mutlu olsun artık da vampir aşkı nedir?

.kan hastalığı olarak tarif ediyor gaga hanım. vampirliği anlatıyor falan da memesinin üstünden kesip vampir yapmaklar nedir? vampir yapma öncesinde öpüşmek nedir? kendine has vampir oldu çıktı başımıza.

.rahibe rolü ile tanıdığımız sarışın hatunu da iyi oynatmışlar. o da geldi başımıza. dedektif ile takılmalarına yine bir anlam veremedim. ne anlatıyorlar bize? dedektif konuda nereye oturuyor?

.öncesinde çarşafları temizleyen hatunun hikayesiyle gelmişlerdi mesela. orada hadi çocuğunu kaybedenler klubü falan oldu iyi güzel de yine de çok saçma yahu. bir de gaga hanım çocuğu ihmal ediyorsunuz diye kaçırmış. neymiş babası çok işkolikmiş de oğlunu atlı karıncaya bindirip telefonuna bakmış. yok artık daha neler.

--- spoiler ---