17 Ekim 2015

heroes reborn s01e05:

The Lion's Den

--- spoiler ---

.olayların genel hatlarını açıkladılar ama tam da tatmin etmedi. şu güneş patlaması ve dünyanın manyetik alanları meselesini çok gördüydük. bu şekilde bir kıyamet senaryosu çok da güzel olmamış ama kötü de sayılmaz.

.asıl soru şimdi bu kötü kadının amacı ne? dünyanın sonundan insanlığı kurtarmaya çalışıyorsa diğerlerinin itirazı ne? bu kıyamet içersinde ne alaka yani? dünyanın manyetik alanını kim değiştiriyor? özel güçleri toplayarak mı dünyayı kurtaracak? planı bu mudur? manyetik alanı geri nasıl onaracak? sadece tohumlarla ilgili bir çalışma vardı. diğerleri saçma oluyor bu yüzden.

.herkesler dünyayı kurtarmaya çalışıyor o iyi güzel de neden taraflar var onu anlamak zor. ışınlanmalı velede dediler sen dünyayı kurtaracaksın, bu senin kaderin falan diye. hop kaçtı ortamdan. neymiş evlatlıkmış da şuymuş buymuş. o da saçmaydı biraz. triplerini falan da hiç beğenmedim.

.meksikalı tip zaten tamamen konudan uzak durumda. kaçırılan peder ve veledi arıyor. gözlükler polis istasyonuna geldiğinde bizim hain evo'yu arkadaşları yakaladı. zaten bu süreç içersinde evo'lar nasıl kendi türlerine ihanet eder onu da anlamak zor.

.şu mitoz bölünme hesabı çoğalan eleman niye bu kadar sadık? genel hikayede ne gibi bir fonksiyonu var? böyle esas kötülerin yanında özel güçlü adam koyup da temellendirmezsen pek olmuyor. hele hele web bölümlerindeki gölgeyi büken kızcağız kötülerden mi olmuş? o neydi öyle?

.sarışın ışıkların kızı ile karşılaştılar ve onu durdurdu. herkesi özel güçlerine göre karşılaştırıyorlar gibi böyle. abisi bu gölge bükücüyü arıyor, o özel güçlüleri topluyor. yine dünyanın kaderi meselesinde ikna olmuştur da işte noah'ın hafızasını sildirdiği meseleyi açıkladıkları vakit bunun cevabı ortaya çıkar. işte o an kilit nokta olacak. tatmin edici ise dizi süper, değilse de eh işte idare eder olacak.

.her türlü özel güçler meselesi izlenmesi hoş. chuck abimizin saçma dramı gibi alaksız şeylere bile tahammül edilebiliyor yani.

.japonların hikayesi tatlı gidiyor da nereye gittiği de pek belli değil. oyun içinden babasını kurtarma hikayesini devam ettiriyorlar bir yandan. genel hikayede bir yere oturacak mı bakalım?

--- spoiler ---