16 Ekim 2015

american horror story s05e02:

Chutes and Ladders

--- spoiler ---

.lady gaga üzerine yapmışlar herhalde sezonu. o girmiş, bizim yaşlı sarışın çıkmış. genç sarışın eleman da otelin sahibi, yapımcısı olarak geldi. geriye kimler kaldı hatırlayamadım. şu önceki sezondaki zengin salak da model olarak teşrif etti. yeni vampirimiz o oldu. diğer bilindik tipli eleman kovuldu.

.vampir hikayesini biraz açıkladılar da eh işte dedim. virüsmüş de bağışıklık sistemini güçlendiriyormuş. hafif vampir hikayesi gibi işte. özel güçleri yok ama kan içiyorlar bol bol. kesip biçecekler falan öyle akacak. gaylık muhabbeti de komikti artık, adamlar sınır tanımıyor zaten.

.otelin hikayesi, şişko yaşlı gözlüklü ablamızın polise anlatması falan da garip oldu. geçmiş gitmiş diye anlattı. hayaletler cinayet işlemez diye bitirdi ama adam araştırmaya başladı bile. kopyacı katil ya da kaldığı yerden devam eden tip olarak konuştular. polis araştırması bayar ama bu fena olmayacak gibi.

.küçük kızının başı boş şekilde otele gelmesi ve kardeşini bulması iyidi aslında ama üzerine gitmediler. kendisi de görüp duruyordu veledi. şimdi bu adamın çocuğunu ta o zaman kaçırmış da vampir mi yapmış? vampir yaptı ise niye kanlarını içiyor yahu? o kısımları henüz açıklamadılar ama bir hayli saçma.

.otelin yeni sahibi pek esaslı karakter olmayacak demek. defile falan yaptılar da karılar falan olur dedim erkek defilesi idi. adamların gaylere bağlamadığına şükretmek lazım herhalde.

.temizlikçi hatunu önceki sezonlarda görmüş müydük? iyi bir karaktermiş o. tüm esas karakterler resmen kötü bu sezon. nasıl bir sezon tasarlamışlarsa iyi karakter yok yeminle, hepsi kan içici ya da keş, fena karanlık bir sezon. uçlarda dolandıklarından ilgi çekici halde başladı ama işte polisiye hikayeye çevirirlerse o biraz zor.

.din kökenli seri katillik meselesi polisiye olsa bile iyi aslında ama işte o da ne bileyim seven'ı falan çağrıştırıyor insana. bakalım nereye gidecek konular.

--- spoiler ---