2 Eylül 2015

Under the Dome s03e11:

Love Is a Battlefield

--- spoiler ---

.uzaylı kardeşlerimiz aslında iyimiş, dünyaya gelecek yeni bir uzaylı kafilesi varmış. bizim bu tatlı barışçıl (işte olduğu kadar) uzaylıları silmiş süpürmüş tiplermiş. insanlık ile kaderleri birlikteymiş, o yüzden de joe yardım etmeliymiş. yani bin kere senaryo değiştirmeseler bu fena bir hikaye değil ama yok yani olacak gibi değil çünkü esas olay kraliçe meselesi.

.barbie'nin babalık meselesi ve julia ile olan aşk meşk mevzularına dönüp duruyor. zorla bebek doğurtmak gibi bir yöntem var mı lan? yukardan karnını bastırarak bebek doğurttular kadına, sonra yaşlı teyzemiz öldürdü.

.bebek boynuna bir şeyler dolayınca içindeki uzaylıyı aldı çıkarttı gibi gösterdiler, madem öyle herkesi böyle tedavi edebilir gibi geldi bana ama tedavi olayı da yalan oldu. junior meselesi şaka gibiydi. yine figuran harcadılar boş yere. big jim o ipleri ölse kesmezdi ya da bir plan yapmadan kesmezdi.

.karakterleri aptal yerine koyuyorlar böyle saçma oluyor. hani oğlu yumuşak karnı falan filan denebilir ama yine de olacak iş değil. baba oğul muhabbetine zaten elli kere geldik, böyle olmamalıydı yani.

.işlerin başındaki bıyıklı zenci abimiz bilgisayarcı hatuna günah çıkarmış oldu. kendisine ikinci baba gibiymiş de arkadaşını kurtarmaya çalışıyormuş da falanmış filanmış yani.

.joe'nun bu işleri başaracak kişi olması azıcık abartı saçma. dünyayı kurtaracak tip olarak gösteriyorlar da nedir yani? bir tek veledin kapasitesine bağlı olabilir mi? pek saçma buldum bunu yani.

--- spoiler ---