1 Eylül 2015

falling skies s05e10:

Reborn 

--- spoiler ---

.diziler bitince bir hüzün oluyor da ne bileyim yettiydi artık. bir şey olduğu yoktu. bitirmek istediler esphenileri yok ettiler ve bitti. fazla basit oldu. anne ölmedi ve bir mesaj da veremediler ama ne bileyim çok da öldürmek istemedim finali şimdi.

.kraliçe dedikleri buymuş, şaka gibiydi. diğer tipler daha psikopat görünüyorlardı. efendiler falanlar filanlar. neyse tom ile karşılaştılar. insanlık dersi verecek sandım. 1500 yıl önce gelmişler de elleri mızraklı insanlar bunun kızını öldürmüşler. bu ne lan dedim? yapa yapa bunu mu yaptınız yani? uzaylı da olsa intikam evrensel herhalde ve tabii vahşi insanlar nasıl öldürmüş yerleri gökleri titreten kraliçeyi.

.çok abarttılar ama pat diye halletti tom abimiz. kendi kanına karıştırdı, oradan kanını emen kraliçe de yok oldu. eli ile uzandığını görmüyor, kendine sapladığını görmüyor. o kadar güçlü ama bunların hepsi olabiliyor falan derken işte kraliçe ölüyor ve herkes ölüyor. lan peki bu kraliçe nerdeydi beş senedir de hepsine güç verebildi?

.anne şarapnel parçası muhabbetini de hiç sevmedim. doktor karısın hiç mi fark etmedin yaralandığını, hadi fark etmedin halsizleştin bir kontrol et. yığılıyor da ölüyor falan sonra tom geliyor basıyor feryadı. yeni uzaylı dostları aklına geliyor. tanrılar mübarek, ölüyü diriltiyorlar. alıyor anne'yi ve denize gidiyor. musa hesabı yalvarıyor ve karıyı diriltiyorlar. çok abartı ve gereksizdi, bari anne ölseydi iyidi.

.derken pope geliyor, bu ne lan? kendi kendine açıklama yapıyor güya nasıl ölmediğine dair, yemiyoruz tabii. o patlamada ölmemesi mümkün mü? değil ama işte yediriyorlar. bir miktar muhabbet ediyorlar ve oturduğu yerde ölüyor bizim pope, intikam almaktan da vazgeçiyor artık. tom'un acı çektiğini görmek istiyormuş da falan da filan da... o kadar yara ile ta buraya kadar geliyor pat oturarak ölüyor hehe.

.arada hal ile maggie arasında salak bir evlilik teklifi yapılıyor. hani sonra torunlara ben ninenize bombalar patlarken evlilik teklif ettim ülen demek için olduğu besbelli hehe. sonunda da dünya kardeşliği, hepimiz kardeşiz, uzaylılar bizi daha iyi insan yaptı mesajları ile de bitiriyorlar. dünyanın merkezi d.c. tom da dünya lideri oluyor. yaşasın amerikalılar, adamların bir tarih hocası bile bizim malkoçoğluna binbasar arkadaş yani hehe, böyle de saçma sapan bir seri de sona ermiş oluyor. 

.uzaylı işgali yapıp da dönüp dolaşıp hortumu kendine bağlamalarına deli oluyorum. zaten her türlü uzaylı amerikayı işgal ediyor o ayrı, bir de liderlik ve sınırların kalkması muhabbeti iyice sıçıp sıvamaktı artık.

--- spoiler ---