31 Ağustos 2015

continuum s04e01:

Lost Hours

--- spoiler ---

.yeni sezonumuz başlamış, üç beş karakter ve yeni oyuncu da atmışlar ama hala çok karışık geliyor bu dizi bana. geçen sezondan yaptıkları her şey boşa mı gitti şimdi? geleceği değiştirdik mi muhabbeti vardı. neyi değiştiriyorlardı detaylar kayboldu. kötü alec vardı o öldüydü iyi güzel de diğer şeyler değişmedi diye askerler çıkageldi ve bizim hatunu kovalamaya başladılar anında.

.hani aksiyonla başlatalım iyi güzel, kostümler biraz yalpalıyor, ona da lafım yok ama işte sakallı elemanın kaçması sonra yanlarına gitmesi ve hiçbir şey olmaması komikti. güya kandırıyorlar da şüpheleniyorlar falan öyle gidecek gibi o mesele.

.kellog elemanı her şeylerin başına geçmiş de diğerleri ona karşıymış. bu gelecekten gelen askerler de onun emrine amade olacak gibiymiş falanmış filanmış. devam etmesi güzel, bir şeyler yapmaya çalışıyorlar iyi güzel de insan hikayeyi bu kadar zaman anlatmaz mı?

.gelecek hikayesi zaten değişip duruyor, şimdi bizim yavşak kellog lider mi oldu yani? alec ve diğer mal oğlan ne ara birlikte çalışır oldular? hele liber8 ile alec meselesi zaten iyice absürt kaçıyor bana göre. bir yerden sonra alec'in yaşlı haline bağladılardı ama işte detaylar komple yok oluyor.

.giriş kısmındaki hatırlatmalar yeterli olmuyor. işin kötüsü de kimse kimseye güvenmiyor. her an herkes diğerinin arkasından vuruyor ve böyle saçma sapan bir konu oluyor. kimin eli kimin cebinde belli değil.

.sezon hikayesi açısından kiera'nın evine dönüş muhabbeti bol olacak gibi. bunca zaman vardı ama şimdi iyice hallendim ben evimi özledim diyor bizim hatun. alec de ona yardım etmek için kellog'u hackliyor. dedektifimiz her daim yanında (ayağa dokunuş sahnesi kalmış niyeyse aklımda, ayakkabıya dokunuş. insan omuza dokunur lan öyle) kanun adamı gibi ama değil gibi de. hafif yaşlanmış falan.

.yeni tiplerden helix hatunu, supernaturalden iyi vampir kardeşimiz (ismini unuttum), psikopat tipli bir adet süper kıyafetli asker falan bunlar iyi olmuş da ne kadar görürüz, ne olur ne biter bakalım izlemeye devam.

--- spoiler ---