30 Ağustos 2015

the strain s02e08:

Intruders 

--- spoiler ---

.velet meselesi yapmasalar olmaz zaten. dönüp dolaşıp bu kadar olay içinde velede geliyoruz ya çok geriliyorum. nedir yani? izleyici için mi? annelik duygularını falan mı bastıracaklar? annelik duygulu vampir dizisi mi olur arkadaş? neden erkeklere hitap etmiyor mesela anlamadım? cinsellik serpiştirelim diye yaptıkları salaklıklar haricinde pek bir numarası yok ama böyle salak saçma hikaye devam ediyor.

.annesine bir makyaj sonra zach'in peşinden karantine bölgesine saçma bir dalış, sonra kapıya kadar geliş ve zach'in o kadar şeyden sonra olanca mallığı ile annesini içeri alması. yok inanmamış da şudur budur. lan bu kadar olay atlattınız bir şey öğrenmedin mi yani?

.şu zengin dedemiz yoksa iyilerden mi çıkacak? çok fazla gizli saklı iş yapıyor gibi, efendinin yerine mi göz dikecek nedir? kendini kurtarıp şehri kurtarma planı yaptıysa o da saçma olacak. ta en başta niye new york'a geldiler orası da muamma.

.alman abimiz iyi yine, laflar güzel. tanrıyla konuşması ve kamera açısı pek tatlıydı. paragöz kardinalden bilgi almaya çalışırken güzel laflar etti sonra tanrının eli hesabı bizim abraham geldi de kurtardı güya. kitap en başından beri o manastırdaki veletteymiş. insan gidip bir ona bakmaz mı yani?

.bu kadar tecrübeli dedemize hiç yakıştıramadım bunu da, fet dedemiz ile hareket etti. kiliseyi falan soyacaklardı da işte kaderin öylesi almanla birlikte aynı zamanda kardinalin peşine düşmüş oldular.

.üç beş karakter var hala adamlar senaryo toparlayamıyor da herkesi kendi hikayesine geçiriyor. geçen sezonda da ortak hikayede zor buluşturuyorlardı aynı hesap oldu. güzel kızımız sevgilisi için bölümden uzaklaştı.

.onun yerine meksikalıyı gördük, arada bir gösteriyorlar. güya temel karakterlerdendi. şimdi şu gladyatör vampir abimizle efendiyi devirecekler. niye ben demesi normal de o soruyu yüzyıllar önce bıraktım demesi eh oldu diyelim. sanki meksikalıdan daha iyi dövüşecek adam kalmadı piyasada. sevdiği kız muhabbetini de bir restoranttan uydurmaları saçma oldu. neyse ki kız güzel.

.örümcek tipleri kaç kişi öldürmeye çalıştı da beceremedi. eph iki tanesini hakladı. hadi biri kendini feda etti ama diğeri falan çok kolay oldu. içeri girdikten sonra kimseye zarar gelmemesi çok saçmaydı.

--- spoiler ---