22 Eylül 2015

the strain s02e11:

Dead End

--- spoiler ---

.belli bir ritmi var bu sezonun, daha iyice oluyor ama ne bileyim dön dolaş aynı yere geliyor gibiyiz. esas karakteri öldürmelerini pek beklemedim. dutch ölse üzülürdüm ama işte şu almanı bu şekil kovaladıkları kaçıncı oluyor? adam kaypak mıdır? bunlar mı beceriksizdir? tamam alman da ölse üzülürüm de işte bu hale getirip kolayca sıvıştırmasınlar.

.alman abimizin nazi geçmişini işlediler geçmiş hikaye kısmında. fena değildi. kötü bir radyo satıcısı imiş. şirketteki sarışın kız buna yaklaşır. yemeğe çıkarlar ve nazinin teki konuşma yapar bizim alman etkilenir. kızcağıza esip gürlerken yahudiler hakkında, ne dese beğenirsiniz? ben de yahudiyim hehe. neyse sonra nazilerden olur, kız bunun dergahına düşer, tanımamazlıktan gelip iftira atar ve kız asılır. güzeldi sahneler.

.almanımızın gönül ilişkisini, dutch'a ananas yedirip domaltıp götünden kal alma hadisesine getirmeleri biraz saçma sayılır ama bizim sarışın hatun da dişli çıktı. polisten aldığı biber gazını gözüne boca etti ve kaçtı. derken tüm çıkışlar kapatılmış ama yiğidim fet geliyordu. duvardan sesini duydular, duvarı uçurdular falan derken. tam alman almış hatunu götürürken bomba ile giriş yaptılar ve hatunu kurtardılar.

.hoştu güzeldi sahnelerde işte kimseye bir şey olmayınca boşa gitmiş gibi hissediyor insan. diğer taraftan fet ile dutch kavuşma sahnesinde bir devamlılık hatası vardı. hatun bunun kucağına atlıyor ama güçlü kolları ile öyle kucaklamıyor hehe. kamera döndüğü vakit farklı şekil kucağa geçmiş oluyorlar. bana mı öyle geldi diyeceğim ama dikkatlice inceledim.

.abraham dedemizin işleri de saçma sapan sarpa sarmış idi. kulağı yanık mal adam kitabı aldı, zenci mafyaya götürdü. abraham konuşarak ikna edemedi ama zaten irtibata geçtiydi. kitap ortadan kaybolmadı da şimdi para neyin mi bulacaklar nedir? zengin dedemizi ve hatununu göremedik, işler ona mı gidecek? hikayeden hep bir karakter düşüyor sanki, o da iyi bir yöntem değil.

.meksikalı tipi gördük, ailesi bellediği insanları güvenli bölgeye götürdü. öyle bi restoranta oturup hayatının aşkını falan buldu adam. yetmedi savaş arkadaşını buldu. tipler iyi ama hepsi çok abartı. bunlar savaşa dahil olana kadar dizi bitecek. az kaldı bakalım sezon bitişine.

.ha bir de alman polisin kanını emmeden alkolle kokteyl yaptığını söylüyor da o kadar kolay emilir mi lan bu alkol naptın abicim ya.

--- spoiler ---