22 Eylül 2015

fear the walking dead s01e04:

Not Fade Away

--- spoiler ---

.dizinin konsepti daha çok böyle bir şey olacak herhalde. zombilerden daha çok zombi tehlikesinin gerdiği insanoğlu, sıkıyönetim, polis devleti, insan hakları ot ve bok. şimdi askerler gelmiş kurtarmış, bir tel örgü çekmiş. mahalleyi temizlemiş. insanlar nisbeten rahat böyle bir zaman geçmiş.

.bizim ilk ergen çatıda tellerin diğer tarafında insanlar var muhabbeti yapıyor da kimseler dinlemiyor. keş ergen komşunun hasta adamından morfin çalıyor. aşık ergen de herhalde bölüm sonunda intihara falan kalkıştı. hepsi saçmaydı.

.insanlar arası muhabbetlere ve otorite meselelerine gireceklerse işimiz var gerçekten. askerler niye kafasına göre kötü olsun ki? tamam hissizlerdir, emir komutadır şudur budur ama hastaları alıp hastaneye götürüyorlar. ne var bunda?

.nick salağı zaten iflah olmaz bir bağımlı, başka çaresi yok. doktor hatun hemen kaptı davayı ve aldı onu. meksikalı hatunun ayak gidici zaten. kocası falan kalabalık yapar diye düşünmüş olmalılar ama yöntemler biraz sert tabii şimdi. her neyse işte böyle bir insani karmaşa ile bölümü bitirmiş oldular.

.nick'in anasının dayağı iyidi. bir iki kelam eder sandım ama durumu anladı herhalde. bırakamadığı zaten malum de sırf karıştırdı diye ağız burun dalması biraz fazla oldu. kadın kendi başına tellerin diğer tarafına geçti. sağlıklı hasta demeden herkesleri vurmuşlar da şimdi walking dead evreni bu muymuş yani? dünyanın sonu böyle mi gelmiş yani? bu dizi genel hikayeye ne katacak çok merak ediyorum.

.rehberlikçi bir hatunun böyle saçma davranışlar sergilemesi de saçma, sevgilisinin eski karısını suçlaması da saçma. bu koca karakterinin bir yanar döner, askerle girdiği muhabbetler de çok saçma. biraz sıçacak gibi duruyorlar.

.karakterlerin dramlarına zaten ikna olmadı. mesaj olayının da temeli yok gibi. sıkıyönetim lan işte, dünyanın sonu gelmiş, neyin tatavasını yapıyorsunuz? nereye bağlayacaklar bakalım.

--- spoiler ---