26 Eylül 2015

heroes reborn s01e01:

Brave New World

allahtan kamera çekimi falan web bölümleri başlangıcı gibi değildi. doğru düzgün bir şeyler yapmışlar. özlemişiz kendilerini. tek anlamadığım o kadar güzel heroes süper güçlü vardı, onlardan niye hiç korumamışlar da bizim noah abiyi korumuşlar. tamam kendisi esas karakterdi ama kızı falan nasıl olmaz? diğerlerinden bir kaçı niye olmaz? yeni tiplerin yarısını beğendim yarısını beğenmedim diyebilirim. chuck'daki eleman kötü karakter olmuş falan. yine karman çorman bir senaryo attıracak gibiler. üç beş hikaye var ortaya karışık, öyle gidecek gibi, sonunu getirebilirlerse tatlı bir başlangıç oldu. bakalım ne olacak? ne olursa olsun heroes sevenlere diyelim.

--- spoiler ---

.bir şeyler geliyor yine hayırlısı ile... kuzey ışıklarını elleşen karakteri falan son anda gösterdiler. öyle hikayeleri birleştirseler iyi olacak ama tamamen evoların avlanmaktan kaçış hikayesi yapacak gibiler, en azından hikaye içindeki bir çok hikaye böyle gibi.

.esas veletlerden velet, kendisi once upon a time'ın peter pan'ı idi ama başka nerede gördüydük ki? gücü falan güzelmiş. insanları paralel evrene falan mı ışınlığıyor? belki sadece uzağa ışınlıyordur ama bakalım şimdi kaçak hayatı yaşıyor. destek gruplarına katılıyor. bizim chuck abimiz de çocuğunu 13 haziranda kaybetmiş, intikam alıyor. destek grubunu basıyor falan filan.

.13 haziranda teksasta evolar ile insanların birlikte huzur içinde yaşayacaklarına dair bir gösteri yapılmış ama bunu havaya uçurmuşlar. bölüm orada başladı. noah abimiz dalıyor ortama kızına mesaj bırakıyor, patlamadan sonra da arıyor. iyi de kızı nasıl ölebilir ki?

.sonra hafızasını zenciye sildirmiş, tekrar buraya gelirsem beni öldür demiş. eskilerden bir o karakter var diyecektim, onu da öldürdüler. paravan bir şirket kurulmuş. kendisi normal hayata çekilmiş araba satıyor falan.

.web dizilerindeki geçiş sahnesi de buradandı. sakallı salak peşine takılıyor. kafaya bir iki kuşku sokuyor ve oradan itibaren de olaylar gelecek herhalde ama ne gelecek ki? nedir yani?

.meksikalı tipler var. kahramancılık oynayan abi ve özel gücü olmayan asker kahramanı kardeşi mi? pek gereksiz bir hikaye gibi geldi bu bana ama şaşırtırlar umarım. oğlunun da özel güçleri var. evo'lar son zamanlarda çok artmış ama bir yandan da kaçıyorlar o yüzden ortada kimseyi göremiyoruz.

.japonları da katalım demişler ki baştan beri hikayede varlardı. japon baba karakterini hatırlıyorum da oyunda mı hapsolmuş yani? kızı kılıncı kullanarak oyunlar diyarına geçiyor. fena değildi görüntüler. yani daha iyi olabilirdi belki ama hoştu işte. japon muhabbetleri hoştu.

.başka hikaye var mıydı? hatırlayamadım. bir çorba misali geldi. bir sürü karakter ve bir de eski hikayelere göndermeler falan derken karışmış olabilir. iki bölüm birden gelen kısmın ilk bölümü bu.

--- spoiler ---