26 Eylül 2015

dark matter s01e04:

Episode #1.4

--- spoiler ---

.kendi gizemlerinden gidecek gibiler de nereye kadar. klon meselesine girecek gibi yaptılar ama giremediler. klon bahsini kapattılar mı ondan da emin değilim ama bizim bir numaralı vatandaş aslında gerçek kişi değilmiş. kötücül olanı başka bir tip imiş. raza için çağrılmış ama gitmemiş ve olaylar gelişmiş.

.hep birlikte uzay istasyonuna daldılar. bir ile üç birlikte, iki ile de beş birlikte takıldı. altı numaralı zenci kardeşimiz yarası için doktora gitti. dört numaralı yalnız kurt kardeşimiz de yüzükten geçmiş araştırması yaptı.

.şu durumda başına bir şey gelmeyen sadece dört numara oldu. kendisi bilmem ne imparatorunun veliahtı imiş de aranan suçlulardan imiş. zaten hepsi aranıyor, geçmişine dair bir şeyler öğrenmiş oldu.

.beş numaralı kızcağız, kumarda yetenekli imiş. biraz para kıralım dediler. iki numara ile kumar masalarında takılmaya gittiler. kart sayıyorsun diye kumarhaneci çekti bunları. iki numra hepsini harcayıverdi. beş numaramız da işte üzüldü sıkıldı falan. ne alakaysa artık.

.altı numaralı kardeşimiz, doktorun garip davranışlarını sezip hemen ortamdan ayrıldı, yakalanmadı ama istasyonda alarm çalınca bir ve üçü beklemeye koyuldular. onlar da kendilerine elektrik vererek kurtulmaya çalışıyorlardı.

.lan yakalanmaları ayrı salaklık, kurtulmaları ayrı salaklık. ne olduğu belli değil. 24 saat içinde daha fakirleştik, başladığımız yere geri döndük demeleri zaten bir ayrı mallık. ne yapmaya çalışıyorlar ben anlamadım. resmen akmıyor yani.

.kimin neci olduğunu falan ne ara ortaya çıkartacaklar? çıkardıkları vakit ekibin ve geminin akıbeti ne olacak? hafıza meselesinin boku çıktı şimdiden, bakalım ne kadar sıvayacaklar çok merak ettim.

.son anda kalkan gemiye yetişmeler ve bir'in bu durumunu saklaması falan ayrı bir salaklık idi. gemideki oylamalarda yanında olması için böyle yapmış bizim sivri dilli üçümüz. gereksiz bir detay, zaten muhabbetleri de baydıydı.

--- spoiler ---