20 Eylül 2015

fear the walking dead s01e03:

The Dog

--- spoiler ---

.güzelim köpeği öldürdüler ona üzüldüm başta. bölüm ismini de ona mı adamışlar ne yapmışlar? pek bir hikayeye almadılar ama keşke alsalardı. bir de yani allahın zombisinden nasıl kaçamadı köpek? saldırdı yakalandı falan gibi düşünmek istedim ama olmadı tabi, koskoca zeki alman kurdu yani.

.diğer taraftan hala zombi mi değil mi? ölmüyorlar, ölümden geri geriyorlar ve kafaya sıkınca ölüyorlar. yani şunu yapmayın işte fazla klasik hata, hala fazla gerçekçi de işte tedavi olabilirler de öldürmemelisin muhabbeti çeviriyorlar.

.üçüncü bölüme askerleri gördük, genel çaplı hadiseler yine fena gitmiyor. ailenin kapsamında gidiyor ama elbette onların kapsamına inecek otoritenin işlemleri olmalıydı. şimdilik evleri temizleyip işaretleyip gidiyorlar. yolculuğa çıkacaklardı ama artık çıkmayacaklar herhalde. şu durumda yine ev meselesi tedirginliğini yaşatacaklar gibi. yol hikayesi de çok çektik aslında böyle de fena olmadı.

.meksikalı abimizin olayı nedir pek çözemedim. sert adam rolünde, her şeye karşı ve askerlerden sonra neye laf etti onu da anlamadım. karısı ölüp ortalığı karıştırabilir ama sakat bacaktan ölmesi ne kadar sürer?

.ergenler yine tam gaz idi, alicia hatununa sevgilisi yüzünden mi söylemiyorlarmış? öğrenince üzüldü. mermileri almaya geri döndü, derken zombi çinli karı ile karşılaştı. diğer üvey kardeş ergeni geldi kurtardı da burnuna patlattı, olaya gel.

.kendi ailesi, diğer aile, bir evde iki karı falan derken olayları bu noktada dramatize ederlerse işimiz var. şimdilik hayatta kalma ve virüs tanıma modundayız. bir miktar sakinleyince buna gömülecek gibiyiz.

.keş velet bir şeyler çalmaya çalıştı yine, dengesiz uyuz bir tip. ilacı hasta kadın ile paylaşmaktan memnun değildi, ilk o sandım ama başka evmiş herhalde anlamadım. o arada uçak da düşüyordu galiba. gök yüzünde bile olsa, kıyamet senaryosu görmek güzel yani.

.karakterlerin tercihleri yerine bunu gösterseler çok çok daha iyi olur ama dizi bariz diğer yöne gidecek. üç bölüm sonunda zaten olaylar anlaşıldı gibi oldu. toplam altı bölüm varmış ya bakalım kalanlarda umarım bozmazlar.

--- spoiler ---