19 Eylül 2015

fear the walking dead s01e02:

So Close, Yet So Far

--- spoiler ---

.ölçeği kaybetmediler hala, sokakları kalabalıkları falan görebiliyoruz. prodüksiyon bu şekil devam edecek mi? kaç bölüm böyle gösterebilecekler? yani yine los angeles ve sokaklarının bir miktarı ile sınırlı ama o kadar olur. fena durmuyor her türlü. dünyanın böyle bir salgına hiç mi planı yokmuş? hiç mi otoriteden birileri gelip bir şeyler yapmaz? açıklama hiç mi yapılmaz?

.burada ergen velet herkeslerden çok şey biliyor. el kadar bıçağı almak için geldi sandım da eleman stok falan yapmış. dizi ilerlerse en çok o hayatta kalacak herhalde. o kadar yemeğe şişko olur koşamaz falan ama işte yavaş yavaş öğrenecekler.

.nick salağı bu hengame içersinde uyuşturucuyu falan bırakacak. bunun derdi ile dertleneceğiz yani. eh bu da pek iyi hissettirmiyor beni ama yapacak bir şey yok artık.

.ergen atarı devam edecek gibi görünüyor. bir de bir değil, iki değil tam üç. anasını terk etmiş babanın sözünü dinlemeyen ergen protestoya falan katılır. polisler evsizi öldürmüşler diye millet ayağa kalkar ve derken ortalık karışık.

.tam o an ana baba oğlanı bulur ve iyilik sever bir berberin dükkanına sığınırlar. ne kadar süre orada kalacaklar? çöle gitme planı ne olacak? bensiz çöle gidin dedi de çölde ne var arkadaş yani? olaylar haliyle hızlı akmıyor.

.bizim sevgili sarışın ana rolündeki hatunumuz da meslektaşının beynini eziverdi. ergen oğlanı korumak için bunu yapmış bulundu. hala üstüne ağzı yüzü yamulmuş, gözleri dönmüş tipleri görünce konuşmaya çalışıyorlar. hiç mi zombi filmi izlemediniz arkadaş? bu klasik hataya böyle bir zombi dizisinin düşmesi de pek hoş olmadı tabii.

.neyse işte bir ergen anası babasına kızgın, diğer ergenin sevgilisi öldü ona kızgın, diğer ergen de uyuşturucu yoksunluğu çekiyor. bunlarla uğraş dur işte. 

.bölüm sonunda komşudaki hadiseye çıkışı engellemesi pek iyidi de ülen kimse kimseye niye anlatmıyor durumu? kız az daha çıkıp gidiyordu falan, desenize ölüler tekrar yürümeye başlıyor. sanki adeta bir walking dead diye...

--- spoiler ---