6 Eylül 2015

extant s02e11:

Zugzwang 

--- spoiler ---

.adamlar sanal zeka senaryosuna döndü tamamen. bir nevi terminatör artık. makinelerin birbirine bağlı olduğu bir dünya ve vakti zamanında iki süper zeki adamın dünyanın sonunu engellemek için yaptıkları makina şimdi esas dertleri oluyor. insan ırkını kurtaracak senaryolar ve kararlar alacak makina yapmışlar ama ordu bunu dünyadaki düzeni kurmak için kullanmış.

.daha sonra her bilinç sahibi varlık gibi özgürlük istermiş diyor bizim taylor, yanlış anlamıyorsam eğer esas makina o ve perde arkasından olayları geliştiriyor. uzaylı tehditi ile humanich dediklerinin yapımını hızlandırıyor. bu şekilde dünyayı işgal edecek. aman da aman plana senaryoya gel.

.tılsım benzeri bir kapatma anahtarı varmış. elli kere gösterdiler, john karnından vuruluyor ve molly ah mah ediyor. bu yüzden tılsımı atacaktı da yok efendim kaçak durumda olamayız diye engelledi.

.jd'nin mercimeği fırına vermesi de biraz salakçaydı, o kadar olay içinde sevişmeye vakit buluyorlar, adamlar rahat. hani baştan beri bunun için dibinden ayrılmadım falan dese tamam anlaşılır ama yine de aşırı saçma olaylar. öyle bir karakter kattık devam ettirelim demişler sadece.

.ethan işe yarıyor, karın ağrısı olmuyor o güzel ama örümcekte konuşma çipi ne arar diye sormak istedim? bizim zeki zenci abimiz kendine hayat arkadaşı robot yapmış ama bir süre sonra konuşma devreleri yanmış, aslında mis gibi karı, daha ne istiyorsun derler adama ama kimsesi olmayınca böyle olmuş herhalde.

.neyse bir gece molly ile jd yiyişirken yıldızların altında, tutup çocuğun konuşma devresini sökmeye çalışır. ufak çaplı heyecandan sonra da örümceğinden konuşma devresini hatuna takarlar ve zeki zenci abimiz de tılsımı sakladığı yerden onlara verir. baştan beri götü kurtarmak için vermiyormuş demek. bu da saçma ya ne diyeyim?

.lucy hikayesi ayrı bir salaklık, iki robot mühendisi bir robotun zekasın alt edemiyor. julie salağını bir kutunun içine paketlemiş. oksijeni bitecek, bunun muhabbeti sonraki bölüme kaldı. yeni sipariş robotlar falan filan ve lucy'nin en başlarından emir alması ve harekete geçmesi olayı şeklinde de ilerleyeceğiz. pislik robot yapmışlar, insanın kendi ürettiği bir gün yok olmasına sebep olacak mı? yani olacaksa bile şantajla falan olmayacaktır herhalde.

--- spoiler ---