30 Eylül 2015

dark matter s01e08:

Episode #1.8

--- spoiler ---

.şu vakte kadarki en iyi bölüm oldu. olayları bir birine bağladılar, geliştirdiler. ilk kez uzay çağı teknolojisini hikaye eklemiş oldular. neymiş efendim uzak mesafe yolculuğu için klonlar oluşturuyorlar imiş. yaşanan olaylar da hafızaya ekleniyormuş. eh bakıldığı zaman bu dizi için ilk olan bir olay. eski stargate'ler battlestar galactica'lara göre de hiç yani.

.sevgili altımız terörist olaydan sonra işleri tamamlamak istemiş. askermiş de kandırılmış olayı biraz saçma ama gitmiş komutanını öldürmek istemiş. nasıl bir devrimci ise artık. neyse ikinci sefer klonlandıktan sonra gitti komutanı öldürdü ama o da klonmuş. nasıl yani diyor insan? hani ömürleri kısaydı? ne alaka şimdi dedim ama olaylar olması iyi yine de...

.esas olaylardan biri de bir numaralı uyuz kardeşimizin yüz değişimi yapması meselesi idi. normal hali şimdiki halinden daha iyi imiş. dna aktarımı ile uzak galaksilerde klon yaratılınca dört numara sumsuğu çakıverdi.

.yüzünü göstermeden giriş de buymuş meğer işte, kendi yüzü ile aktarıldı ve diğerlerine açıklamak zorunda kaldı. bundan sonra da kendi hakkında araştırma mı yapmaya karar verdi? o niyeydi bilmiyorum ama üç numarayı takip etmek için gemiye bindiği anlaşılıyor. pek zengin bir adammış ve başına trajik olay gelmiş. muhtemelen sevdiceği falan öldürülmüş onun intikamı falan muhabbetine dönecek olay.

.mürettebat içinde güvenler, yalanlar ve intikamlar meselesine girmeden bir konuşma yaptı sevgili iki. kendisi de çabuk iyileşme hakkındaki gerçeği diğerlerinden saklıyor. her birinin sırları üzerinden bir olay yaratacaklar ama birbirlerine geçmesi fena olmayacak gibi.

.android önceki bölümde yamulduydu, o düzeldi. göndermeleri lafları güzeldi. beş numaralı kızcağız da altı ile arkadaş olma olayında kıl tüy oldu öyle kaldı. anılardan falan yola çıkarak bir şeyler yapmadılar. şimdilik fazladan karakter şeklinde takılıyor kendisi.

--- spoiler ---