1 Ekim 2015

dark matter s01e09:

Episode #1.9

--- spoiler ---

.yav aksiyonları görüntüleri şaka gibi, uzayda iş olacak uzay gemileri falan geliyor şaka gibi... çinli hanedanları var onların gezegenleri iki saniye gösteriyorlar maket falan saçma sapan, öyle adam dolduralım gizem basalım, dizi olur demişler.

.ekibin kendi arasında bir arada kalması muhabbetine girdiler devamlı. kimse kimseye güvenmiyor. hatta bir tanesi diğerini öldürmek için gemiye girmiş. girmek için suratını falan değiştirmiş ama yine de adamı ölümden kurtarıyor.

.ekibin başındaki kadının acayip güçleri var, her şeyi biliyor güya ama her şeyi saklıyor falan öyle garip bir grup ama aynı zamanda artık sır saklamak yok falan diyorlar. kader birliği falan diyorlar. iyice saçma oluyor.

.neyse bölümün konusu dört numaralı arkadaşın kardeşi ile buluşmak için sapa bir gezegene gitmesi, kendi başına işler halletmek istemesi idi. eski ustasını göndermiş üvey annesi, ekibini öldürdü ama ustasını öldüremedi. bir miktar yakalandıktan sonra muhabbet ettiler. gezegendeki eşkıyalar ile karşılaştılar, hepsini öldürdüler.

.sonra ekibimiz geldi kurtardı kendisini, kardeşine mesaj vermek için de ustasını pat diye öldürdü. pek saçmaydı bu da ama işte anlaşılır sayılır. zaten adam görevini yerine getirmek için her şeyi göze almıştı. 

.bir de geçmişten hikaye anlatırken, bizim dört veliaht iken yanlış bir karar almış da sorumluluğu general olarak bu adam üstlenmiş ya da tam tersi general yapmış bunu ama sorumluluğu bizim dört üstlendi ve adamın hayatını kurtardı. artık her ne boksa.

.beş ile altı muhabbeti de baydı. ekibe dahilsin değilsin ve dramatik olaylar. altının pek bir olayı yoktu. adroid kendini sorguluyordu, onun da pek bir olayı yoktu. bölüm de işte uzay gemileri maketleri ile bitti.

--- spoiler ---