28 Eylül 2015

dark matter s01e06:

Episode #1.6

--- spoiler ---

.bu nasıl uzay dizisi anacım. gizem dizisi falan mı deselermiş? hafızasını kaybeden tiplerin hayatları falan filan. arada galaktik birlik haberleri yapınca uzay dizisi mi oluyormuş? bu nasıl bilim kurgu? ondan da emin olamadım. böyle devam ettirirlerse vay halimize.

.uzay savaşları falan yapamayacaklar orası belli ama ne bileyim bilimsel teori falan yapsınlar. öyle az biraz değişik gezegenlere falan gitsinler ne bileyim, mürettebatın hikayesinde uzayla ilgili bir şey olsun bari.

.olan biten herkesin acıların çocuğu olduğu. bir tane veledin de anılarda saklanmak istemesi. beş numaralı velet herkesin anılarına sahip ya sırf bunun bilim kurgusuna gitseler yine olacak ama işte anılara gidip de ben burada kalmak istiyorum deyince işte insan sinirleniyor.

.dört ve altının bir miktar hikayesini gördük. dört zaten veliaht idi, onu öğrenmiştik. babasını öldürmediği ortaya çıktı ya işte pek sarsıldık bu duruma. annesi babasını öldürmüş de üvey kardeşini tahta geçirmiş. sanırsın taht oyunları. ne lan bu?

.altı numaralı zenci çam yarması abimiz de terörist imiş. adam her dizide terörist, at hırsızı tipli herhalde başka role veremiyorlar. neyse vicdanlı terörist ama continuumda da öyle oldu, bunda da sivilleri öldürdüler diye terörist arkadaşlarını öldürdü falan, sonra da geçmişi hakkında araştırma yaptı o kadar.

.salak bir, ikinin üç ile yatması üzerine muhabbet döndürmeye çalışıyor. bölümde pek ortalarda yoktu. üç numaralı arızalı karakterimiz de pek bir şey yapmadı. beşin gemiye girişi falan ortaya çıktıydı, hava kilidine koymuş da uzaya yollayacakmış ama sonra ne olduğu gösterilmedi. en azından hafıza kaybı ile ilgili hikayelere gelselerdi iyidi.

.ha bunlar da allahın uzayında meteliksiz kalan eski suçluların kapalı bir kapıyı açmak için şifre arayışı idi. bilim kurguya gel.

--- spoiler ---