27 Eylül 2015

dark matter s01e05:

Episode #1.5

--- spoiler ---

.pek de iyi gitmiyor dizimiz yahu. zombi hikayesi yapalım dediler. sevgili ikimizin muhteşem bir özelliği varmış. bölümün tek kazancı oydu yani. üç ile nasıl takılıyor onu anlamadım ama zombi virüsüne bile bağışık, yaraları da çabucak iyileşiyor imiş.

.o kadar süper dövüşçü hatun zombiyi pataklayamaz ve ısırılır ve olaylar gelişir. görüntüler zaten dandik, üstüne senaryoda sıçacaklarsa çok işimiz var. kanadalı tipleri görmeye izlenir mi bilemedim ama stargate atlantis'in çok konuşan tipi bölümde raza ekibini kiralayan abimiz idi.

.hafif komikli bir görüşmeden sonra bir iş için anlaşırlar. bizim ekip de pek açtır, pek parasızdır kabul eder. iki işi tamamlamaya gider, o sırada saldırıya uğrar. bir ve üç de para edecek bir şeyler var mı diye gemiye bakmaya gider.

.altı ve dört ikinin yardımına gelir ama ısırılmıştır. raza'ya götürürler, tararlar falan virüslü çıkar. karantinaya alınır ama pat diye iyileşir karı. bunlar hep gizem işte. hafıza kaybı muhabbetlerine girmiyorlar bile artık. üstüne gizem ekliyorlar sadece.

.bir ve üç zombilerle karşılaşır, ortaklaşa kaçarlar. muhabbet ederler falan filan yaparlar. bunlar hep aynı şekil maceraya mı atılacak nedir? sırrını söyleyip söylememe meselesi falan da saçma zaten. hepsinin hafıza gidik, bu adam başka birinin yerine geçmişse ne olmuş yani?

.gemi içinde ateşli silahlar! (lan yıl olmuş kaç, uzay gemisi ama ateşli silah falan bunu açıklamaya bile zahmet etmediler ya neyse) bir yerleri patlatır ve hafif havasız kalırlar. bol konuşma devam eder. neyse ki konuşmamalıyız falan derler ama yine saçma olur.

.zombiler havasızlıktan daha çok etkileniyormuş. tam zombi değil herhalde bunlar hehe, neyse saçmalamaya devam ederlerken hava gelir. zombiler ayaklanır (walking dead) üç hepsini indirir. altı bunları alıp raza'ya döner ve olaylar biter. ikinin hali falan derken işte böyle saçma bir şeyler olur ve bölüm biter.

--- spoiler ---