25 Ağustos 2015

Under the Dome s03e10:

Legacy

--- spoiler ---

.bu diziye de altyazı desteği kesildi mi ne anlamadım? her zamanki çevirmen ellememiş, başka biri çevirmiş o da canını okumuş. bölümde de bir numara yoktu aslında olan biten yine dönüp dolanıp aynı şeyler.

.hikaye resmen gelişmiyor, şimdi kubbenin devam etmesi için hektor adlı zenci elinden geleni yapacakmış çünkü onları bulamayacakları tek yer burasıymış. kırmızı kapıyı da havaya mı uçurmuşlar yani?

.araştırma yapılması için christine ve eva'yı gönderen abimiz imiş kendisi. kubbenin oluşmasındaki baş sorumlu, aktion mudur nedir? o şirketin başındaki eleman. iyi güzel hepsi de araştırma sırasında arkadaşı yumurtayı birleştirmiş ve dokumuş. sonra ne olmuş?

.temiz enerji muhabbeti zaten geyik, araştırma yapana müdahele etmemeleri zaten komik, üstüne bir de bunları hikayeye monte etmeye geldiler o hiç olmadı. hiç inandırıcılığı kalmadı. jim falan bunlara bin basıyor yani.

.barbie muhabbeti bayacak gibi, geri dönmüş ama pasif durumdaymış. tekrar gidebilirmiş. bir çare bulmuşlar ama kraliçe (kendisini görmedik) dnası gerekiyormuş. hep bir yamukluk var ve hiç ileri giden bir şey yok.

.şimdi joe kubbeyi kaldıracak ses dalgasını ıslıktan alacak gibi, bununla neyi amaçlıyorlar. madem öyle niye kubbe geldi? şimdi enerji kalmadı diye boğulacaklarmış da kalkması gerekiyormuş da yapana kadar enerji bulsunlar madem. dünyaya yayılma planı falan yapsalar neyse anlayacağım ama bahsi bile geçmiyor.

.şaşırtmalı büyük hikayelerden biri bile şu hikayeden bin kat iyidi, king abimiz ne anlatıyor bize ben anlamadım. hoşuma da gitmiyor salak salak karakterler arası çemkirme olayları. bu kadar bilim kurgu arasında doğru düzgün olay nasıl olmaz?

.bir de bakire kurbanı kıvamında yeni kraliçeyi beslemek için kızları kullanıyorlarmış. yok efendim julia olay yerine gelir. üstüne de norrie gelir ve anlının çatına kurşunu sıkar. daha sabahleyin silahı nasıl tutması gerektiğini öğrenmiştir emma...

--- spoiler ---