24 Ağustos 2015

falling skies s05e08:

Stalag 14th Virginia

--- spoiler ---

.adamlar kendi içlerinde takılma meselesinin bokunu çıkardılar. son ana kadar idam mangasının silahlarının ateşlenme geyiği zaten baştan belliydi ama bir silah sesi de duyulmuştu en başında. o yalan çıktı bu bir.

.ikincisi bizim albay nasıl tutup efendiyi boğazlayabiliyor? hadi boğazlayabildi diyelim nasıl onu sorgulayabilir? ülen var mı dikenli biri yanında? nasıl iletişlim kuracak da bir de soru halinde gösterip diğer karede öldüğünü gösteriyorlar. bu da iki... saçmalıyorlar yani.

.neyse başlarındaki karının halini çakmayan askeri birlik. bir tanesi yüksek rütbelinin karıyı görevden alma girişimini engelleyen diğer kanı bozuk, bu ne böyle? diğerlerinin eli armut mu topluyor? fikirleri destekleyen diğerleri neden arka çıkmıyor?

.albay desen saman altından su yürütme taktiği yapmış falan iyi güzel de az daha kurtaramıyordu. yine ölen adamlar oldu. tom kaçtı gitti de ne oldu? destek kuvvetleri pat diye geldi de silahlar nasıl ateşlenmedi? öyle konuşmayla oluyorsa niye daha önce olmadı?

.albay niye daha önce sokmadı bıçağı da bu meseleyi uzattılar? neymiş seviyormuş da yarım makineymiş de şuymuş buymuş. resmen dolgu bölümü işte ama yine esas karakterlerin ölme riski izletti işte ne diyeyim bilmiyorum.

.ben'in sökülen tek dikeni pek bir şey fark etmedi gibi. iletişim cihazına elini soktu ve efendilerin de efendisi daha büyük bir şey gördü. volm abimiz korktu durumdan. öncekileri temizlediklerini gösterip sezon sonu daha büyük bir uzaylı getirip de işgal hikayesini uzatacaklar mı? ülen düzgün uzaylı olsa bu kadar zaman işgal edemez miydi? sanki olay yani ya neyse konuşturmasınlar beni.

.pope olayına geldik sonunda, pek bir numara yoktu. tom'u ölü sanıyormuş da kendince eğlenmeye mi bakıyormuş yani? böyle dövüş kulübü edasında, güçsüzün ölmesi gerektiği edasında işler falan yapıyor. şimdi bu kafa inanılmaz saçma. tom diğerlerini korumak için çoğunluk için bir kişiyi feda ederken, bu güçsüz olan ölsün diyor. diğerini satamayan ölsün diyor, neyin kafası bu keltoş? salak uzun saçlarından bu hali daha iyi orası kesin.

.askeri muhabbetler hafif can sıkıcıydı, ikna muhabbetleri falan da öyle. şimdi hep birlikte başkente mi yürüyecekler? altyazısı falan da ciddi kötüydü, çevirmenler de dağıtıyor kendini artık dizinin gidişatı yüzünden herhalde. çevirmen dayanmıyor.

--- spoiler ---