5 Ağustos 2015

Under the Dome s03e07:

Ejecta 

--- spoiler ---

.adamlar yaptı sanki yahu, buradan bu konuya geçeceklerini düşünmemiştim o yüzden beğendim. şimdi bu kubbe olayı istilanın parçasıymış. king abimiz büyük düşünmüş. dünyaya bir uzaylı gelirse nasıl olacak demiş? kendi bedenleri yok yine virüs gibiler, organizma gibiler, insanları ele geçiriyorlar falan ama bu nasıl gerçekleşecek?

.bir topluluk bulacaklar ve toplum mühendisliği yapacaklar. ruhen ve fiziken dönüştürecekler. kötülükleri içlerinden alacaklar ve dışardakileri de yakıp kavuracaklar. kubbe de içerdekileri koruyacak. yani dönüştürdükleri insanları, kendilerini. sonra dünya eski haline gelince de mutlu mesut yaşayacaklar. ha tabii o kadar zaman kubbe içinde nasıl hayatta kalacaklar? 

.dünyanın eski haline gelmesi kolay mıydı? ve tabii başka bir soru niye bu kraliçe karı yamulduğu vakit bu işler oldu? yukardaki uzaylılar kızdı da olayları hızlandırmak mı istedi? bu gibi sorular haricinde şaşırtıcı oldu, hoş oldu. serinin sayılı keyif veren bölümlerinden oldu.

.barbie'nın olayı yine biraz saçma oldu ama adam düzeltemediği sorunları görmemezlikten geldi. kubbenin dışında yardım isteyen insanlar ve ölümleri güzeldi. barbie hala bırakmayacak kendini diye düşündük ama bir şey yapamayınca teslim oldu herhalde?

.kala kala jim ve julia kaldı ve dünyanın son kalan insanlarıyız diye gülerken diğer üç velet geldi. neymiş efendim duyguları yaşayarak bunlara karşı direnebilirlermiş. e o kadar figüranda ne duygusu yaşatacaklar? o iş nasıl olacak? silahla falan mı korkutacaklar? kasaba halkına ne olacak orası belli değil. çatır çutur intihar falan da ettiriyorlar. durduk yere de ölüyorlar ama bir türlü bitmiyorlar.

.sam meselesi biraz kastırdı. adamı öldürmek için neden mağaraya götürdü mesela? junior ile kapışsın diye yaptılar herhalde ama o sırada kraliçemiz de geri geldi. salak öldüremedi ve üstüne dönüştürülecek mi? sam'in değeri ne ki bu kadar uğraşıyorlar? bunlar pek saçmaydı ama o kadar olur herhalde.

.köpek meselesi tatlıydı her türlü. jim'i baştan beri pek sevmem ama muhabbetleri iyidi. köpeği sevmesi de iyidi. aynı şekilde bu yeni antropolog kızcağız da uyuzun teki ama insanlığın sonu hakkındaki laflar fena değildi. ha sırf görüntü ile dünyaya çarpan bir göktaşının her şeyi yok ettiğini düşünmek de abartı olur. zaten en son birileri irtibat kurdu. ne olursa olsun zaten sığınak falan da olmalı zaten. buralara mı geçecek konu? ne olacak bakalım. bu sezon resmen senaryo takla atıyor ikinci seferdir. dünyanın yok olacağını düşünmediydik hehe.

--- spoiler ---