6 Ağustos 2015

Defiance s03e09:

Ostinato in White

--- spoiler ---

.kasabanın tehlike atlatması üzerine bir muhabbet bile çevirmediler. adamlar savaş kazandıktan sonra günlük olaylara dönmüşler gibi. yas tutan tutana, pişman olan olana, savaşta ölenler için geride kalanların dramı muhabbeti yapacaklar da savaş yoktu be abi. hiçbir şey olmadı resmen, şimdi de nolan alkole vurdu kendisini. süper nişancı oğlanın babası da kendini astı falan. bu mudur yani?

.ortaya bir avcı muhabbeti çıktı, omec kızı mı yapmış bunları? derdi neymiş? klon yapıp avlanmış mı? diğerlerini niye öldürmüş? babasının sözünü niye dinlememiş? tuttu paketledi kızı, pragmatist bir omec lideri olarak diğer yaratıklar ile birlikte olmaya karar vermiş iyi güzel de...

.bu mudur senaryo yani? hani dünyayı ele geçirme planı? hadi ele geçirmeyeceksen neyi saklıyorsun? bu doktor hatuna ne yaptılar öyle? onu niye geri almadı? kendi başıan gitmesi falan da salakçaydı. konu omec olunca verdiği örnek falan çok saçmaydı.

.datak'dan bir haber yok, hani kurtulduydu? adam teröristlikten kahramanlığa yükseldi gibi oldu ama halk tarafından sevilmiyor haliyle. salak karısı da yas sürecine girmiş. ölmeyip geri gelince herkesler şaşıracak mı? af muhabbeti hala geçerli olacak mı? ayrı bir saçmalık olacak ama neyse ki sezon bitiyor çok da vakitleri yok.

.resmen konuları bitirdiler, savaş muhabbeti ile geçiştiriyorlardı. omec gizemi katalım dediler ama onda da bir şey olacağı yok. şu durumda nolan'ın dramı, irisa'nın kendine gelmesi ve amanda'nın da ortalıklarda artist artist dolaşmasından başka bir nane olmuyor.

--- spoiler ---