4 Ağustos 2015

the strain s02e04:

The Silver Angel

--- spoiler ---

.yani ıkına sıkıla gidiyor gibi hala, adamlar vampirleri enfekte etme yolu buldu. çok iyi ama işte beklenen soru efendi bunları fark edip engellemez mi? engelliyor işte eleman. hasta olanları intihar ettiriyor. buna gülünecek ne var? işe yaradığını değil yayılmasını engellediğini göstermez mi bu olay?

.toptan yayacaklarmış da şuymuş buymuş. o vakte ya çözüm buluras efendi hazretleri? bir de etkilerini tartışalım falan diyorlar. bulduk uzatalım hesabı. başkentlerine gidip olayı anlatacakları eleman kimdi? ne zaman gerçekleşecek bu belli değil.

.fet abimiz metroyu uçurdu ama pek tekin olmayan kişiler tarafından alıkondu. şimdi haberlerdeki hatunun güçleri mi bunlar? kadın vampirlere karşı savaşıyorsa fet'i niye yakapaça göz altına aldılar? elemanın yakalanması iyi olmadı. süper karakter, şu diziyi bir tık ileri atıyor resmen. muhabbetleri iyidi. bip bip olayını ve filmlere göndermelerini falan sevdim de ortamdan kaçamadı. o olmadı.

.dedemiz ve sarışın hatun baştan beri bu zengin tipin himzetinde olan zenci sülalesinin son ferdini bulmaya gittiler. bir miktar muhabbet ettiler ama bir yere varmadı. kart bırakıp ortamdan gittiler. geçmiş görüntülerini bu kapsamda değerlendirmek gerekiyor herhalde. bu zengin tipler sülalecek ölümsüzlüğü arıyormuş. bir ara alman ile karşılaşmış dedesi herhalde, ondan sonra da olaylar sekteye uğramış.

.abraham dedemiz de bu aralar genç, vampirleri kütlediyor, bir tane manastırda veledin tekini falan kurtarıyor ama kitap olayı pek bir yere gitmiyor. hala kitabı arıyorlar. yakılmış deniyor ama bir şey buldukları yok.

.meksikalı olayı saçma oldu iyice. bir tane restoranta yamandı. kız güzel, hintli kırma mıdır nedir? pek hoş da şimdi durduk yere ne alaka yani? bir de siyah beyaz görüntülerle başlattılar bu yüzden. durduk yere karakter çıkartmalarına anlam veremedim. annesini falan da öldürmeyip efendi ile sohbet etmeleri de garip oldu. adamın tabutunu taşıdı diye sohbet etmeye layık mı buldu yani? vampir avcıları vampirler de öldü herhalde gerçekten?

.baba oğul meselesi ve annesinin yine vampirken oğlunu özlemesi meselesini falan çok abartacak gibiler. şöyle konularda veletlere ne gerek var anlamıyorum. arada ergen atarına bağlıyorlar işleri zorlaştırıyorlar. arada millet kafayı yiyor. karman çorman bir hal alıyor, çok gereksiz bir konu ya bakalım nereye gidecek?

--- spoiler ---