3 Ağustos 2015

falling skies s05e05:

Non-Essential Personnel

--- spoiler ---

.gereksiz, boş beleş işler daha. tom abimize karşı çıkan pope oğlunu kaçırmıştır. oradan buradan da adam toplamaktadır. tom abimizi de oraya buraya koşturmaktadır. bir grup ile başlar olaylar, içlerinde diğerlerine yardım eden bir kız ve diğerleri sıçrayanlardan kaçarken pope ekibi gelir bunları kurtarır. bize katılabilirsiniz falan derler ama aralarından adam seçerler.

.kız hemşireyim falan diye kandırıp aralarıan girer, işe yaramazları almazlar. yaralananı da pat diye vurup öldürür. şimdi bu mal pope, tom yüzünden kaç insan öldü diye bir yandan kükrerken bir yandan figuranı nasıl öldürüyor abicim? var mı böyle bir süper zekalık?

.yetmiyor salaklık, konvoy ilerlerken bir adamın ateş etmesi ile ortalık karışıyor, o kadar insan, o kadar silah adamı vuramıyor. çok iyi mevzilenmiş falan, filanmış. derken asker abimiz konuşmaya gidiyor, adamı vuruyor. yok efendim kızları varmış da onları koruyormuş. yok efendim gözlerinde çocuklarını kaybetmenin acısını görmüş. kızlar ölüymüş. adam kendini korumaya çalışıyormuş falan da iki laf edince ikna oluyor ve yollarına devam ediyorlar. bu neydi şimdi?

.derken tom pope'un grubuna almadığı adamları görüyor. yerlerine gidiyor. derken otobüsün içinde yine değişik uzaylı kardeşimizin karısı kılığında gitme etme demesine şahit oluyoruz. bir tek sen diyor, sen durdurabilirsin bu uzaylı belasını. nesi varsa artık abimizin bu kadar? diğerleri ile olmaz diyor. tekrar kendilerini toparlarlar bir sezona diyor hehe.

.tom olmaz bu sefer oğlanı feda edemem diyor. başkasının oğlu olsa feda edebilirdim demeye getiriyor da burada senaristler kendi kendilerini beceriyorlar resmen. gidiyor hal'i kurtarmaya. kampa elini kolunu sallayarak giriyor. kapıdan çıka çıka pope çıkıyor. ilk silahına davranan tom oluyor ama allahın hikmeti suratından vuruyor. herhalde kel sert görünümüne bir de yara görünümü ekleyelim demişler.

.hop tom'u uçan kaçanlardan biri alıp götürüyor. uç uç böceği mubarek. ayağındanda vurulduydu, uzaylı da kaçırdı ama tabi tom bu ölmeyeceği bariz olduğu için telaş etmiyoruz. hal bir yandan arıyor (bu arada kendi imkanları ile zaten kaçmıştı, tom gelmeseydi hiç bir şey olmayacaktı gibi saçma bir durum da var). diğer yandan pope çok kızmış durumda ve bölüm bitiyor.

--- spoiler ---