2 Ağustos 2015

humans s01e08:

Episode #1.8

--- spoiler ---

.sezonuna göre biraz sönük bitti ya, az daha bir olaylar bir gariplikler beklerdik. drama bağladılar tamamen. çekirdek aileyi de zorla işin içinde tutmuş oldular. hani dünyaya haber ederim diye şantaj yapması ve bunla hemen kurtulmaları falan çok basit oldu.

.ta sonuna kadar yine bu mu lan şimdi? dünyayı değiştirecek olay bir tane ev kadını avukat hanımın dolabında mı saklanıyor yani diye düşündürdüler ya neyse ki niska hanımlar kandırmış bunları. kaşla göz arasında diğer diske kopyalayıp bir de bu olaya biz karar vermemeliyiz, güvendiğimiz birine vermeliyiz diye ayak yaparak milleti kandırmış. şeytan resmen ama renk katıyor diziye.

.anne karakteri çok kıldı. ilkin hepsinin paketlenmesine sebep oldu, hiç bir amacı değişmemişken geldi bunlara yardım etti, tamam duyguları var da makinasın sen böyle bir hatayı nasıl yaparsın? bilinç sahibi sentetikler için kendisindeki kodu paylaşmış oldu.

.bilinç kodunda da ağaç siületi falan saçmaydı be, yani ne koysalar inanmayız da şu arayüzleri daha bir güzel yapsalarmış da vay abi kodlarla bilinç de yaratılırmış falan deseydik olabilirdi.

.fred meselesinden ortaya çıkmış yakalanma olayı, kendisinin kök koduna yaşlı abimi müdahale etmiş, birincil kullanıcı olarak kendisini atamış. gerektiğinde de yerlerini falan ispiyonluyormuş. fred geride kaldı, niska dünyayı ele geçirmeye gitti.

.sevgili max kurtuldu, tabii bu kadar olay onun bilincini onarmak üzerineydi ama şimdi onardılar mı yoksa yeni bilinç mi verdiler? veriler hasar gördüyse nasıl oldu bu iş? detaylara girmediler. mia, leo ve max birlikte haraket ettiler.

.aile dramı açısından da gereksiz bir olay olarak, her şey arkaplanda olurken karı koca muhabbete giriştiler, neyse ki çok uzatmadılar bu dramları. o kadar olayın için minik kızlarını getirip bir de yoruldu falan diyorlar. bırakın birine lan madem. nedir bu aile olayı, bu diziye insanlık açısında mı monte ettiler anlamadım.

.insanlık muhabbeti fena değildi ama yine de karıyı ikna edemedi. öyle salak salak uzaktan bakıp üzülmeleri yemedik. dedektif abimiz bir yandan olayları çözdü, diğerlerine yardım etti iyi güzel de sentetiklerin bilinç kazanması ile dünyanın şeklinin değişmesi olayın hiç girilmedi.

.sonunda yalnızlığını paylaşacak bir dedektif birleşmesi mi yaşandı yani? karısı falan noldu şimdi? ayrıldılar mı? dedektif karakterini de abiye özel yazmışlar ama konu dışı kalmış gibi olmuş. ben çok oturtamadım. 

.sakallı abimizin planı da biraz zorlama geldi, ülen bilinçli makine yapıp da sen bunu yine para kazanmak için mi yaparsın? üstelik kontrol altında bilinç nasıl olabilir? böyle bir işkence var mı? insanlara duygularını aktarması için diyor da yok yani çok abartıydı. üstelik atıyorum fred bilinçli ise kendi kodunu düzeltemez mi? öğrenme kabiliyeti kendi kodunu anlama seviyesi falan bu gibi temel konularda pek bir açıklama gelmedi.

--- spoiler ---