10 Ağustos 2015

falling skies s05e06:

Respite 

--- spoiler ---

.adamlar saçmalama konusunda kendilerini aşmak üzereler. şimdi tom abimizi hava kapan böcüğü vuran sevgili sakallı abimiz (once upon a time çırağı) ve ailesi meselesi vardı. savaştan bihaber yavrucaklar. kendi kendine yeten bir çiftlik. ülen benzin depoladım diyor da ne kadar depoladın? senelerdir savaş devam ediyor, beşinci sezon. aklım almıyor nasıl desteksiz atıyorlar bu kadar.

.jenaratör ile olacak iş mi? o kadar sene nasıl çalışmış? nasıl diğer insanlar fark etmemiş? hadi uzaylılar çok minik bir topluluk diye üşenmişler saldırmamışlar da insanlar nasıl kaynaklarını tutup yağma etmemiş? yok yani imkanı yok böyle saçmalamaların derken, bir uzaylı oyunu falan çıkar herhalde derken, öpücük çıktı. çıka çıka bu çıktı.

.tom'u öptü kadın. hal'i öptü diğer kadın. öpücükler de o kadar saçmaydı ki anlatamam yani. adamlar sınırları sorluyor resmen koca bölümde zaten hiçbir şey olmuyor bir de gidip öpücük alıyoruz.

.neymiş efendim dikenler onun özel hayatına karışıyormuş. ben elemanın çok ağrına gitti ki haklı da, ben sana içimden parça verdiydim onu çöpe attın dedi. duygusal bir laf, ha bir de tom'un yemek masasındaki duygusallığı güzeldi aslında ama tabii büyük saçmalık arasında kaçıp gidiyor bunlar.

.bu kadar işin içinde özel hayat muhabbeti, maggie'nin hal'e tekrar yakınlaşmak için dikenleri çıkartması. savaş içinde süper güçlerini bırakması falan akıl alır gibi değildi. angut insandan, angut kadından ancak bu beklenirdi zaten.

.volm abimiz nasıl bunu kabul etti? az biraz mantık? az biraz açıklama konuşma falan? insanı adetleri öğrenme saçmalığına dahil mi bu?

.komutanın hayatını kurtardığı adam da salak saçma işler peşindeyken birden gidip espheni iletşim cihazı buldu, savaşın şekli değişecekmiş de hepsi toplantı halindeymiş de falanmış filanmış. o kadar tip vardı? niye hiç biri gelip saldırmıyor buraya?

.pope'a ne oldu belli değil. niye izlerini sürmedi? o anlaşılmıyor. yine salak saçma işleri sezon sonuna pope ile getirirler de uzaylıları sonraki sezona saklarlar. işte o zaman ben görürüm.

--- spoiler ---