11 Ağustos 2015

extant s02e06:

You Say You Want an Evolution

--- spoiler ---

.olmuyor da olmuyor ya, yani güzel olacak gibi ama olamıyor gibi. yeni abiler iyiler her türlü ama molly ile olmuyor gibi. uzaylı işgal hikayesini iyi yapacaklar gibiler ama yapamıyorlar gibi. kafa karıştırıyorlar ama bir yere bağlamıyorlar. sıçıp batıracaklar yine belli oldu bu bölüm.

.neymiş efendim, uzaylı kardeşlerimiz birlikte barış içinde yaşamak istiyorlarmış. ölümlere sebep olduklarını bilmiyorlarmış. kendilerini koruyorlarmış. dünyalarında barış içinde yaşarken virüs salgını ile yok olup sporlar ile uygun dünyalar ararken bizimkilerle karşılaşmışlar.

.tüm bunları da molly'nin dna'sına uzaylı dna'sı karıştığını öğrendikten sonra öğreniyoruz. kendisinden korkuyor, öleceğini düşünüyor da esas uzaylı geni ile bunu düzeltmek için uzaylı oğluna gidiyor.

.uzaylı yerleşkesi buluyorlar jd ile... lan bu adam niye buna bu kadar yapıştı anlamadım. bir sürü risk almasını geç, deli arabalar vermesini geç, tutuyor uzaylı köyüne gidiyor. iki saniyede aklına girip kendini öldürtecek bir riski niye alıyor? molly ile yakınlaşmalar muhabbeti ise o da bayat. kendi kızı için diye yamamaya çalıştılar, kızını falan ihmal ediyor. ciddi saçma yani.

.düşman uzaylılardan, soykırım olur meselesin, daha bunlar çocuk meselesinden de jd'yi ikna etme meselelerine birden geçtiler. yine mallık oluyor yani. ya dünyayı istila ederlerse? birlikte barış içinde yaşama dedikleri vakit hemen nasıl inandın? üstelik kafan karışık uzaylı oluyorsun falan, neyse ki bunu söylettiler ama yaptıkları bir şey yok.

.yapay zeka işleri de saçma şekilde devam ediyor. bir yandan yapay zeka dünyayı istila etsin bir yandan uzaylılar. bu dünya kimseye kalmasın, bu ne lan?

.kısıtlama muhabbeti olmadan lucy iyi işler başardı diye yüz tane daha yaptılar. uzaylı kardeşler vücut ısılarını ayarlamış da beyin dalgasından tarama yapıyormuş da adam indiriyormuş falan. bu lucy çok fena ya bakalım ne yapacak sonunda?

.ethan da kendi kendine robot yapmaya başladı. robot, robot yapabiliyorsa insan niye insan yapamıyor arkadaş? iyice abarttılar zeka olayını artık. ha zaten bu kadar yapay zeka mümkün olsa yapardı belki ama zaten hepten mümkün değil.

.iki bölüm birden geldi, asansör vakasından itibaren diğer bölüme geçti diye tahmin ediyorum, yanlış olmasın.

--- spoiler ---