28 Ağustos 2015

extant s02e10:

Don't Shoot the Messenger

--- spoiler ---

.pek saçma, çok saçma ama bir şeyler yapmaya çalışıyorlar işte. tobby'i (kendisi de pat diye taraf değiştiren karakterlerden oldu bu arada, uzaylılar ile birlikte yaşayabiliriz demeye başladı, robot polis devletindense uzaylılar hehe) öldürdüler mesela da gereksiz oldu, yardımcı tipi de öldürdüler. çatır çatır adam öldürüyorlar ama bizim molly'nin ölmeyeceği zaten belliydi.

.robotların dünyayı yönettiği bir olaydan bahsetmeye başladılar. john'un ölümünden sorumlu tip diye gösterdiler bu zenci abimizi, sonra da kurtarıcı olarak gösterdiler. iki türlü de işte karışık bir hal aldı. ne olduğu belli değil ve saçma bir bakıma.

.jd'nin bunlar takılmasına sonunda düzgün bir öpücükle karşılık verdiler ki onu da çok saçma buluyorum. bir de molly tam ölürken bu abimizin vurulmuş halini gördü de hayata geri döndü, onu kurtarmaya mı çalışacak? elinde silahı tutan kendisi ve bu da saçma bir senaryo zaten.

.yüzünün derileri ve saçları artık komiklik ötesiydi. ölümden dönen diğerleri büyüyordu, başka biri oluyorlardı da buna bu kadar mı oldu? ahdu niye yapamadı bu işi? molly hele melez idi, terra ile alakası olmaması gerekiyordu. uzaylılar kendi aralarında saçmalıyorlar. kötü gösterdikleri bir anda normal oluyor. iyi gösterdikleri kötü oluyor. kafalar çok karışık yeminle.

.kötücül uzaylımız, kızı yakaladı en sonunda da ne önemi var ki yani? aynı zamanda ethan'ın içine john mesaj koymuş o ortaya çıktı. bir robot insan öldürürse diye böyle bir şey yapmış. zenci tip de bu mesaja göre iyi birisiymiş. çizdiği şekilde ne çıkacaksa artık, uzaylı istilasından robot istilasına saçma bir geçiş yani.

.uzaylı olayı bitmedi, baştaki eleman kimse robotları kim aktif ettiyse o belli değil. yaşlı kadın olayları yönetiyor mu? başkası mı var? onu anlayamadık. zenci zaten iyi mi kötü mü belli değil. bunları çözelim derken önceki hikayeleri boşa çıkarıyorlar.

.lucy meselesi iyice berbat oldu. kötücül robot yapalım demişler falan herhalde ama kötü duruyor hakkaten. julie taraf değiştirmiş gibi oldu. robotları yapanların gidip de böyle hallere düşmesi komik artık, ürettiği robot geliyor da karşısında titriyor falan, şaka gibi.

.ethan'ın bu hali mesaj yüzünden miymiş? insan öldürdüğünü görünce aktive olduydu herhalde, sadece olay bu. jd ile birlikte işleri hallederken vurulacak falan da sonra o da ölmeyecek, hani ölürse yazık ederler.

--- spoiler ---