29 Temmuz 2015

the strain s02e03:

Fort Defiance

--- spoiler ---

.pek lezzet vermiyor yine ya... bir şeyler olacak gibi yapıyorlar sonra yine hiçbir şey olmuyor kendi hallerinde takılıyorlar. en garip olay sevgili dedemizin ki kendisi öldü ölecek, nefes alışı ile bir yüreğimizi burkuyor, işleri idi. adam sağlığını korumak için kurtçuk tüketiyormuş. bu ne lan? aslında vampir avcısı vampir kanı ile beslenen tipin benzeri olmuş oluyor ama komik biraz. bir de sağlığımı böyle koruyorum ben 94 yaşındayım diyor. iyi de ayakta zor duruyorsun be abi.

.neyse asıl olay vampirleri enfekte edecek virüsü bulmuş olmalarıydı. daha üçüncü bölümde bunu yaptıklarına göre işe yaramayacak diyebiliriz. pat diye buldularsa işe yaramayacak işte ya da gelişecekler bir şey olacak. saçma olacak o kesin oldu.

.oğlu ile muhabbetleri iyice saçmalıyor. eleman kaçıp gidiyordu, otobüsten aldı çocuğu. sonra yaptığını göstermeye falan çalışırken velet delirdi ortalığı kırdı. tuttu bunu denek vampire götürdü. yapıştırdı suratını koruyucu alana, şimdi bu olmayaydı göreydim ben seni dedi. anan da böyle işte dedi. babadan ağır ders niteliğinde sözler ama sıfır gerçekçilik, sıfır mantık. zaten velet mal, baba da salak oldu iyice.

.bizim sarışın hatun lezbiyen sevgilisinin ilanını gördü. annesi ilan bırakmış direklere falan da gitti onla konuştu. pişman oldu falan filan derken olayden fet istifade etti. öpüşmeler falan derken ayak üstü bir ağızlan tatmin olayına girdi. bu ne lan? dizide cinsellik yok demişler de senaristler boş buldukları yerde bunları seviştiriyor gibiler.

.vampir karşıtı vampir abilerimiz ve meksikalılar da bizim işadamını kaçırma planı ile geldiler. eh güzel giriş falan filan derken büyük saçmalık oldu. işadamı abimiz duruma hazırlıklıymış. güneş ışığı teknolojisi ile hepsini kızarttı bir güzel. bir tek meksikalı kaldı, o da kaçtı gitti.

.bu kadar profesyonel tiplerin böyle bir tongaya düşmesi hoş olmadı. işadamı abimizin yerini daha sağlamlaştıracaklar ve belki planı efendinin planına karşı bir şeyler bile olabilir gibi hissettirdiler ama bakalım ne çıkacak. yanındaki kızcağız da iyilerden gibi ama belli değil.

.başlarda işadamının yanındaki yaverini de konuya sokalım dediler ama pek yavaş oldu. uzaklara bir yere, kardeşinin yanına mı ne gitti. şoke olduk.

--- spoiler ---