4 Temmuz 2015

sense8 s01e12:

I Can't Leave Her

--- spoiler ---

.bu diziyi bitirirler şimdi böyle. gayet iyi bir sezon finali yaptılar. beyaz saçlı tip hakkında çok bir açıklama gelmedi ama dur durak bilmeyen bir kaçış bölümü, kurtarma bölümüydü. üstüne tatlı da bir aşk hikayesi koyduk mu? koydular vallahi.

.riley'in acılar inanılmazmış. insanın etkilenmemesi zor. dramı ağır dozundan karıştırdılar ama çok fena sardı bu sefer. hamile karısını hastaneye yetiştirmeye çalışan koca, araba kazası, ölü koca yanında doğum ve soğuktan donarak ölen bebek! bu ne lan? pişmiş tavuğun başına gelmez bunlar. kaza falan hepsi olmayacak işlerdi ama zaten hayattaki kazalar da öyle gibi. belki biraz daha makul bir kaza olabilirdi.

.direksiyonda üstünü çıkartıyor veriyor, yanda karısı bağırıyor çağırıyor tamam heyecanlı, acılı ama karlı yolda direksiyonda karının suratına bakmak nedir lan? öldün işte, al öldün? neyse pek muhterem aşıklar, doğum zamanından itibaren bundan kafayı yemiş bizim riley. kocasının ölümü ve bebeğinin donarak ölmesiyle birlikte olmuş bu işler. ha bebeği niye montunun içine sokmadı? öyle de yaşamazdı belli ki ama ölüme yatmış, sonra gelmiş kurtarmışlar bunu.

.kafa gidince hep bunları gördük parça parça, will de gördü hepsini. son sahneyi de buna bağladılar. tesisten kaçış dağların öldükleri kısmına doğru gitti. düz yolda helikopterden nasıl kaçarsın dedi nomi, sevgilisi de buldu çözümü. çok sağlam çift yalnız onlar. baya işe yaradılar. kapıları açtılar, kimlikler buldular. araba ayarladılar. arabayı yaktırdılar. erkeklere gönderme bile yaptılar. güzeldi her bir yeri yahu.

.lito'yu pek göremeyiz demiştim göremedik. sadece ufak bir oyunculuk gereken yerde gördük. eh idare ettiler. hintli kız pek işe yaramaz dediydik ama kimyager falanmış herhalde, riley'ı uyandıran dozu ayarladı. wolfgang'a patlayıcı falan yaptı. kilit rollerdi.

.sun zaten dayak gerektiği vakit, tüm karizması ile ortama dalıyor. afrikalı oğlan biraz arkaplandaydı. geçen bölüm onun hikayeyi bitirmişler demek. bu sefer sadece araba çalarken lazım oldu.

.wolfgang'in hikayesi de çok fenaymış. kendi babasını boğazlayıp öldürmüş sonra da yakmış. sadece dayak yüzünden miymiş? yoksa başka kötülükler yapıyor muymuş bu adam ona? amcasının mekana girince ufak bir silahla hepsini indirdi ama amcası çelik yelek giyiyormuş. will yine hızır gibi yetişti ve kurtardı. daha sonra tekrar bir boğuşmaca falan derken amcasının beynine carcörü boşalttı. hintli kız da bunu gördü, o yüzden git diğer adamla evlen dedi. sağlammış bu karakter de. helikoptere bodozlama dalmak, hepimizi öldüremezsin will lafına cevap olarak kapı gibi wolfgang koymak da iyidi. duyusalların en psikopatı hehe.

.jonas'ın durumunu hala tam anlamadım. adamın beyninde istediğini söyletemiyor mu? tüm bilgileri yine verdi ama yakalatamadı. komplodan ziyade kızı kurtarmaya gelince ben onu yakalarım muhabbeti varmış herhalde? şu durumda jonas'ı kontrol ediyorsa. will ve nomi ile bağlıysa bu arkadaş, zaten bir sürü bilgi akıyor olmalıydı. oralarda biraz dağıttılar sanki ama yine de diğer kısımları çok iyidi. baştaki gibi ağza silah sokmalar da vardı. diğerleri için kendini öldürmek ilkin riley yaptı will engelledi. sonra will düşündü, kendine ilaç falan verdi. ilanı aşk ile de güç verip dağdan kurtulmuş oldular.

.neyse asıl bomba asansörden pat diye beyaz saçlının gözlerinin will'e kitlenmesiydi. asla gözlerine bakma gerilimini böylece delmiş oldular. will'in kafasına girmesi hiç iyi olmadı. bir sürü soru yarattı. şimdi ne olacak? bilinci yerinde değilken güvendelerse adamı hep uyutacaklar mı? gemiyle deniz açıldılar, will'i de bir yandan uyutuyorlardı. sekizi ortamda idi ve bizi kurtardın riley dedi ve sezon bitti. devamı gelir inşallah, uzun zamandır böylesini izlemediydik. ağır eşcinsel dizisi ama buna bile alıştırdılar. adamlar uğraşmış. elli bin tane çekim yapmış. görüntüler, müzikler hepsi iyi.

--- spoiler ---