4 Temmuz 2015

sense8 s01e11:

Just Turn the Wheel and the Future Changes

--- spoiler ---

.baya baya yapıyor adamlar, mühim hikayelerde gay oğlanları atladılar. o gözümden kaçmadı. lito ve hernando sonsuza kadar mutlu mesut yaşıyorlar herhalde. yalan ve oyunculuk harici de pek bir faydası olmayacağından hikayeye eklemeyelim demiş olmalılar. yine de sekizini katmadan bitirmemeleri gerekir. belki wolfgang amcası ile hesaplaşırken görürüz tekrar.

.afrikalı oğlan (capheus mudur yazmasını öğrenemedim kusura bakmasın) süper işler yaptı. ağzı laf yapan azılı çete lideri ile yüzleşti, adam pat diye öldürmek yerine mafya babasının boynunu vur dedi. o arada sun abisinin babasını öldürdüğünü öğrenmişti. ziyadesi ile kızgındı. duvarları falan yumruklarken bir daha bana "biç" dersen seni öldürürüm dedi ve ortamdaki adamları kuşbaşı yaptı. güzeldi sürükleyiciydi.

.derken yola taştı hikaye, takip sahnesi falan da yapalım demişler. trafik tıkandı, silahla minibüsü basacaklardı. will geldi kurtardı. adam hızır gibi yetişiyor. hintli kıza da gitti yetişti falan. sonunda çete lideri, van damme minibüsü karşı karşıya geldi ve düello şeklinde bitirdiler. benim anlamadığım niye tutup kızına geldiler? ülen adamlarınıza koşsanıza kim koruyacak sizi? bu hikayeyi daha uzatmayacaklar herhalde. mafya babasının canından çok sevdiği kızını kurtardı. capheus artık tekrar yokluk çekmez.

.asıl olay geçen bölümden kalan hikayeydi onu sezon sonuna taşıdılar. riley kocasının ölümünü, kazayı falan görmüş de beyin kanaması falan mı geçirmiş nedir? üzerinde test yapılır anlaşılır falan diye hackedi bizim nomi falan ama hepsi boşunaymış, beyaz saçlı tip zaten her şeyi biliyormuş. jonas vasıtasıyla mı bilmiş bunu? onu mu kontrol ediyor? oradaki komployu çözemedim. elemanlar buna güveniyor ama onları yanlış yönlendiriyor. nedense hepsinin izlandaya gitmesini istiyor ama şifreli bir şeyler de söylemiş olabilir. sezon sonuna güzelce açıklasalar bari.

.will riley'in yanından ayrılmıyor gibi ama diğerleriine de geçebiliyor, üçlü geçişler falan da güzel ona lafım yok ama biraz karıştı gibi. özelikle bu riley'e ne olduğunu güzel anlatsalar iyi olacak. beyninde bir şeyler büyümüşmüş de bir araştırmalar yapılmış da, böyle konuşmalar geçiyor sadece.

.hintli kızımızın hikayesi tüm bunlara biraz maydonoz gibiydi, wolfgang ile son vedalaşmaları iyidi ama bundan başka pek bir numarası yoktu. beyaz saçlı hepsini izlandaya getiremez, amacı ne henüz anlayamadık. sezonu anlatmadan bitirirlerse yazıklar olsun diyorum.

.bu arada son kısımdaki dialoglar da güzeldi. sun hayat dersi verdi resmen hintli tipe. duyguları hissetmemenin yolu ölümü hissetmektir dedi. çok haklı sert hatun. çok sağlam karakter, ağlayışı falan harika idi.

--- spoiler ---