15 Temmuz 2015

falling skies s05e03:

Hatchlings

--- spoiler ---

.vallahi yordular, devamlı aynı muhabbetler de oluyor. şimdi pope ile yine araları papaz! olacak. sevdiği karıyı kurtarmaya gitmedi. tamam zor karardı. geç kalsa diğerlerini harcayacaklarmış da normalde kendi ailesi olsa böyle karar alabilir miydi? doğru diyor pope. bunca zaman tersine şimdi mersine hesabı oldu. işler pope'a gelince böyle oldu da iki saat bunu sezon sonuna kadar uzatacaklar ona üzülüyorum. elli kere de aynı muhabbeti yaptık zaten.

.tom'un gördükleri, yardım eden tip de başka bir uzaylı ırkıymış, eshpeni'lerin sıçrayan hale getirdiği bir başka tür. böylelikle gördükleri yararlı imiş, adamlar iyimiş. böyle açıkladılar en azından ama ne kadar doğru onu bilemedim. tekrar tom sapıtırsa bunu görürüz, insanlıktan çıkmış gibiydi belki ama savaşı öyle kazanırsın anca gazıdır belki de sadece.

.bir de anthony meselesi çıkardılar başımıza. yanındaki zenci kızın parçalandığını gördükten sonra kafa gitti elemanda. sıçrayan kesmeler, savaş sırasında donmalar. en son da efendi tipini hiç yok yere öldürdü. aslında tam olarak hiç yok yere değildi. hatırladığım kadarıyla o olayı diğerleri ile iletişim kurmak için yapıyordu. belki faydalı olarak öldürdü ama efendiyi de zaten öyle saçma sapan zapt etmeleri komikti. insan bari doğru düzgün zapteder lan...

.bunca zaman bir tane sıçrayan öldürmek için canları çıkıyordu şimdi haşereler gibi ilaçlıyorlar. yetmiyor üretim merkezlerini bombalıyorlar. yanlarından geçip gidiyorlar falan hiçbir şey olmuyor. çok alıştılar, çok.

.ben ve maggie diken kardeşliği yaparak efendi'nin kafaya girdi de öyle öğrendiler her şeyleri, bu bile çok abartı geldi bana. normalde ben'i komalık falan ettiydi sanki bir seferinde. kafaya girip delirtmeleri gerekirdi. ne ara efendi istemeden hala beyne girecek güce sahip oldu bunlar?

.tom'un kafa gitti iyice, ateş karşısında dalmalara başladı. pope da karşısında pis pis bakıyordu. bunlar yine öylesine bir görev, çalılıklarda bir bebek yapma muhabbeti (yok artık) derken kızın tuzağa yakalanması, pope'un yardım için koşması ama tom'un daha büyük planları olması. yardım için geldiğinde de böcüklerin ayağını yemesi? ben mi öyle gördüm bilmiyorum da ateşle yakmak falan neydi? bir garip sahneydi, çözemeden laf etmeyeyim. 

--- spoiler ---