14 Temmuz 2015

the strain s02e01:

BK, NY

--- spoiler ---

.evet hala ölmedik. yeni sezon biraz daha iyice başladı. geçen sezon finali için kendilerine gönderme yaptılar. güneş hani yok edecekti? ne biçim vampir avcısısın falan filan gibi. neymiş yaralamış da vücut değiştirmesi gerekiyormuş falan diye de eklediler. orada bir bok yedik nasıl düzeltiriz yoluna gittiler ama bakalım iyice karıştırmasalar bari.

.şimdi efendiye ne olacak? diğer üç kadim denen tipin bunla bağlantısı ne tam olarak? abraham dedemiz niye onlarla çalışmayı kabul etti? başka bir planı olmalı ve tabii bahsettiği kitap da neyin nesi? bunları anlayamadık.

.meksikalı ile vampir avcısı vampir abimizin olayları en ilgi çekici kısmı şu anda, bunu esas hikaye ile bu şekilde birleştirecek gibiler bu yüzden de gayet iyi olabilir diye ümit ediyorum.

.eph'in kendini alkole vermesi biraz karın ağrısı gibi, neyse ki biraz toparlayıp aşı ya da tedavi değilse bile vampirleri hasta edecek bir metod olabilir gibi bir şeyle gelecek gibiler. olursa güzel olur, en azından tedavi falan için kastırmak yerine böyle değişik bir şey yapmış olurlar.

.işte bu iş için de iki tane taze vampir elde etmiş oldular. abraham dedemiz kitabı almak için depoya gitti. silahlar falan için dedi ama silah topladıklarını göremedik, neyse buldular aldılar çıkacaklar falan derken orada saklanan yaşlı çifti gördüler. vampirler basınca da kendilerini savunurken çiftimiz enfekte oldu. ninja gibi olmuşlar şerefsizim ama diğerlerini hala kurtaramıyorlar. neyse zaten olayı buraya çevirecekleri çözüm tartışmasından itibaren belliydi.

.kör çocukları ne yaptılar hiç anlamadım. hepsini öldürmüşler de ne için? anne karakteri kadın sevgisi yüzünden seçilmiş falan da tabii gel sen benim küllahıma anlat bunu. esas adamın karısı, çocuğun anası diye seçtiler, yeni efendi o mu olacak? orası da karıştı biraz. girişte anlatılan hikayedeki tip bu efendi olan mıydı? onu da bağlamadılar. efendi efendi diyorlar, pek de efendi değiller. adam olsunlar bi'...

.velet dramı meselesini abartmazlar diye umuyorum. her tarafı korunaklı yaptılar da şimdi kendi içlerinde tartışıp drama bağlayacaklarsa işimiz var.

.ayrıca geniş ölçekte ne olduğunu göstermiyorlar dedimdi, gösterdiler biraz. zengin abimiz şehir için bir şeyler yapıyor da açıklama yapıyorlar. geniş ölçek görüntüler geliyor ve devamlı bir haber sesi falan. dünya yerinden oynuyor tek grupla bağlı kalmak bir yerden sonra sıkıyor.

--- spoiler ---