10 Temmuz 2015

falling skies s05e02:

Hunger Pains

--- spoiler ---

.hani bu efendiler gittiydi de sıçrayanlar uzaylılar birbirini yiyordu, başları yoktu. öldürmelerini bekliyorlardı? toplaşmışlar yine bir şeyler üretiyorlardı. insan gözlü, dna çorbası bir arı tom'u sokuyor falan. ne iş yani? o kadar ay muhabbeti boşa mı gitti şimdi? adamlar bir yerden yapıyor diğer yerden bozuyor. böyle savaş mı kazanılır lan. işimiz tom'a kaldıysa yandık.

.neyse toplaşmışlar saldırıyor sıçrayanlar. derken içeri giriyorlar ve yiyeceklerini tuttukları yeri patlatıyorlar. güruhumuz aç kalıyor, vay anam vay. dakkasında göz altları çöküyor. düşenler bayılanlar. razaman ayına özel açlık bölümü herhalde bilemedim.

.derken yemek bulmaya ben, maggie, pope ve sevdiceği yollara düşüyor. bir altgeçitten buldukları konserve fabrikasına falan gidiyorlar. eh her şey daha yerli yerinde sayılır. yemek yok falan derken yemek buluyorlar ama bir kızcağız varmış orada da abisi sıçrayan olmuş onunla takılıyormuş.

.nerden çıkarttılar? bu kızcağız tek başına nasıl yaşamış bu kadar? hepsini sormadan bizim dörtlüyü önce hapsediyor. sonra maggie abisine yardım ederiz yalanı ile kandırıyorlar. kampa dönüyorlar ve yiyeceklerine kavuşuyorlar. yiyecek dediğin de atıştırmalık hep ama pope bir mükellef sofra kuruyor nasıl yapıyorsa artık.

.arada sıçrayana eziyet eden güruha tom karışmıyor da asker abimiz çekiyor beynine sıkıyor yaratığın, buna vaktimiz yok savaştayız falan diyor. illa bir ayrılık olacak bir tartışma olacak işte.

.tom'un durumu daha karmaşık çıkacak. kahin falan olacak herhalde. karısını gördüğü vakit hal'in de zor durumda olduğunu gördüydü. açlık gördüydü, bu tarz şeyler yapacaksa yine iyi ama işte öfkeli olmaktır, salak saçma triplerdir falan öyle giderse yandık yine.

.işler güçler yaparken aşk üçgenlerinden bahsediyorlar. minik velede karıkız dersi falan veriyor. saçma şeyler bunlar ama bir şekilde dolduracaklar ha bire aksiyon olmaz. zaten çok sınırlı, ıkına sıkıla aksiyon yaptıkları belli. abimiz neyse ki uçan aleti tamir etti de kurtardı kamyonu falan.

.diğer milisler ile irtibat kuramamaları geyiğini de inandırıcı bulmuyorum. volm abiler bu kadar aciz olamaz. hepsi çapı küçük tutalım savaş devam etsin dizi olsun kafası. hoş olmuyor böyle.

--- spoiler ---