10 Temmuz 2015

extant s02e01:

Change Scenario

--- spoiler ---

.yav şu dizideki gelecek eşyaları bile artı puan. ne bileyim tamam hikayeyi fena sıçıyorlar. saçmalıyorlar da adamlar bildiğin gelecek dünyası yapıyorlar. değişik değişik aletler var. ekranlar zaten çok tatlı. telefonlar güzel, yapay zekalar falan filan desen hoş.

.neyse son sezon neler olduydu fena unutmuşuz. oğlan kendini feda ettiydi de bir yere yüklediydi. geri getirdiler onu iyi güzel derken uzaylıları yendik mi şimdi? tabii ki hayır, bir yerlerden yine pörtlediler. zenci uzaylı veledini yoldan alan ailenin yanına gitmiş de oralarda ölmüş. bu şekilde kalmadı tabii mesele.

.molly hatunu ilkin uzay dönüşü senatör tarafından sorgulanıyor, çoğu olayı anlatıyorlar. uzaylı işgalini engellemesi kahraman olması iyi güzel ama altı ay öncesi ile başlayan dizide kafayı yemiş molly görüyoruz. olaylar sonra ortaya çıkıyor.

.ilkin robot yardımcısı kız ile esas adam, koca karakteri ile ilişki meselesinin bokunu çıkaracaklar sandım ya neyse ki öldü adam kurtulduk. zaten sevimsiz bir karakterdi. ıkına sıkıla takılıyordu. sakal da bırakmış da iyice bir mallaşmış. ordunun yapay zeka olaylarına eğilmesine karşıymış iyi güzel, protokoller yazmış ama bir kitlenen arabayı açmaktan aciz miymiş yani? neyse öldüğüne sevindik kurcalamıyoruz.

.ilkin general rolünde walking dead dizisinden vali abimizi gördük. olayların örtbas edilmesinde işleri çekip çeviren kişi gibi göründü. molly'nin eski takıldığı bir tip, tam kötü değil de gerekli kötü gibi bir şey herhalde. ethan'ı falan alıp götürdüler, güya yardım etmeye çalıştı ama arada bir karakter. doktor karakteri yerine bunu koyacaklar gibi.

.üstüne supernatural baba karakteri paralı dedektif olarak geldi, ilkin hatun üzerinde iş almalar. sonra olay yerinde molly ile karşılaşmalar. abimizin kendine has karizması var. yakışmış olaya. esas olaylar içinde olacak gibi görünüyor.

.uzaylı işgali olayını anlattı bile molly, hemen inanmaz belki ama bir iş olduğu ortaya çıkacak. bebekleri olan kızların karınlarını deşen garip bir uzaylımız var. derdi çoğalmak falan herhalde. göreceğiz zamanla.

.akıl hastanesindeki molly iyice çatlak molly, sıkıntılı bir karakter ama birlikte idare edecekler herhalde. ethan meselesindense uzaylı işgalı soruşturması meselesini tercih ederim. biraz daha hareketli olmasını umuyorum sezonun.

--- spoiler ---