11 Temmuz 2015

Under the Dome s03e04:

The Kinship

--- spoiler ---

.eh olayları toparlayacak gibiler. dışardan ekip içeri girmiş de bir şeyler arıyorlarmış. yumurta bulaşıcı bir şeyler yapıyormuş. yeni bir karakter daha çıktı. adaya konuşlanmışlar. bizim jim oraya gidince onu paketlediler, yumurtayı sordular, işkence falan yaptılar ama biraz göstermelik bir şekilde kaçtı. bırak kaçsın nereye kaçar derken julia da o civarlara geldiydi. herkeslerin bir garip olduğunu ancak fark etti hatun. jim bildiklerini anlatırsa işler çabuk değişir ama barbie biraz mallaştı.

.ilk birlikte yemek aramalar, sonra muhabbet etmeler. sonra julia ile kavga edip yanına gitmeler falan filan şeklinde yine bol aşk üçgenli bir olay yapalım dediler. bu çifti de ayırırlarsa yazıklar olsun diyorum ne diyeyim.

.işin başka bir güzelliği insanların tam olarak etkilendikleri gibi davranamamaları. içlerinde yamukluk yüzünden tam hizaya girmiyorlar. ya duygularına yenik düşüyorlar. ya sevgidir şudur budur oluyor. joe'nun da kafaya girdiydi ama yavuklusu sırf sevgi ayağına kurtuldu gibi oldu.

.salak amcası, çocuğu için intihara kalkışan kadını kurtardı ama sonra hep birlikte pişmanlık alkolünü falan alıp seviştiler. kraliçe arımız bunları hiç tasarlamıyor olmalı.

.tabii yine en malı salak junior gidip kadınla sevişti o da, anası yaşında kadın lan hehe. oksitosin içeren sıvıdan bir miktar ağzına sürüp yapıştı hatun. eh delikanlı iyi güzel de kendisi ağız yüz şişkin bir ablamız. tamam kendini salmamış ama yine de çok garip.

.bir şekilde olayları katıp karıştırıyorlar. insanlar arası işleri daha artırdılar sanki, kasaba içinde insan azaldıkça daha çok insan görüyoruz gibi geldi bana. inşaat işi yapan tip neydi, nerde gördüydük onu unuttum ama onun da kendince kraliçeye direnci var.

.julia olayları kendi başına çözdü gibi oldu. bulduğu kimliği kraliçe arımıza sordu yalan söyleyince biraz olayları çaktı gibi oldu. esas takıma söyledi yine kendilerini kurtaracaklar olanlar figuranlara olacak. şimdi koca kubbe ile bir şirket mi ilgileniyor sadece onu da çok anlamış değilim. nerde bu devlet?

--- spoiler ---