27 Temmuz 2015

Ancient Aliens s05e13:

Alien Operations

--- spoiler ---

.arada özleyerek izleyince daha bir feyzli oluyor sanki. sıradan izlemek yerine böylesi de fena değilmiş. ne kadar eksik kaldı ya da yeni sezonlar ne alemde pek takip etmiyorum. nasip kısmet diyelim buna. zaten antik uzaylıların bir yere gittiği yok. genelde aynı şeyleri tekrar ediyorlar.

.diyorlar ki tarihin bir döneminde uzaylı abiler gelmiş bize tıbbı öğretmiş. mısırda, hindistanda ve çinde yarı kuş yarı insan şeklinde görünen bu tipler süper doktorlarmış. çağlarının çok ötesinde işler yapıp insanları iyileştiriyorlarmış.

.şimdi abiler bir şeyler yapmış olabilirler ama hastanın yaşadığının kanıtı nedir? kafataslarını açıp işler yapmışlar da o kemikler iyileşmiş falan. iyi de adam yatalak olsa da kemik iyileşir ki? tamam pat diye ölmemiştir ama bir şeyler yapmaya çalışmışlar adamı yamultmuşlar ve ölmüştür. buralara hiç giremedik. hep eski bilgilerin yeniden bulunduğu geyiği ile geldiler. bir beyin ameliyatı olabilir mi yani? yapmayın gözünüzü seveyim.

.kalp nakli yapmışlar hatta ölümden adam döndürmüşler. yeterince bilince ölümü de yeneceğiz demeye getirdiler ama işte abartı kısmına efsane falan diyemiyor bizim abilerimiz.

.samsundaki bir kazıdan bahsettiler ve sanıtım ibni sina'nın bir resmini gösterdiler ama bu topraklara pek gelmediler. pek şifacıları isim yapmamış demek.

.kalan kısımda yine insan dna'sı maymundan 40bin yıl önce pat diye modern insana geçişin bir uzaylı parmağı olduğunu söylerek bitirmleri ile tekrar edilmiş oldu. dna haritası çıkarılmış iyi güzel de hani sonuç? hani uzaylı müdahalesi hani? daha anlayamadık diyorlar, beynin işleyişinin yapısının dna'daki kökü belli değil diyorlar ama sallıyorlar da sallıyorlar.

.akupunktur 3bin yıl önce çinliler tarafından bulunmuş ama 5bin yıl önce avrupanın karlarının altında bir tane mumyalaşmış bedende de akupunktur izleri varmış. şimdi tamam garip de bu bir dönem tüm dünyaya akupunktur bilgisinin verildiğini mi gösteriyor yani? biraz abartı haliyle. hem madem öyle (onların kalıbıyla) neden sadece orada? her tarafta bir kaydı olması gerekmez mi? mısırlılar falan?

.yapay kol, protez meselesi artık komikti yani, len adam gümüşten kol yapmış işte game of thrones'daki gibi. onun hareket ettiği ne malum? hiç o kısımlardaki kanıtları söylemediler sadece gümüşten kol yapmış, gerçek kol yerinemiş. oldu anam dedim. hadi diyelim eklemli falan olsun da beyinle hareket ediyor değildir herhalde ha?

--- spoiler ---