26 Haziran 2015

sense8 s01e07:

WWN Double-D?

--- spoiler ---

.gerilim dozunu artırdılar. herkeslerin hayatında bir olaylar oluyor gibi gibi, tek hikayelerin dozu artınca bağlantılar azaldı bu sefer. esas kötünün bağlantı ötesinde kontrol gücü olduğunu gördük. herhalde beyin ameliyatı ile böyle bir şey oluyor ama o kadar uğraştıkları adamı sırf doktoru öldürmek için heba etmesi de pek olmadı. elinde çok varsa neyse ama sırf gösteriş içinse olmadı yani.

.nomi'nin kendi başına arayışları sonuç verdi. süper kahraman edası ile takıldılar. bilgisayar heklemeler, eve girmeler falan derken işin içinde bir sürü komplo olduğunu öğrenmiş bulundular. lost abimizin uyarısı haricinde de bir bağlantıya geçilmedi. ilginçti ama azdı işte.

.will de beyaz saçlı elemanın görüntüsü yakalamış zenci veledin telefonuna bakıyordu. muhbir olarak zenci çeteler ile görüşmeler yapıldı. rekabetten öte ticaret dedi kaslı bilge kızkardeşini koruyan zenci oğlan. adamlar bu karakterlerin ağzından güzel laflar ettiriyor ya ilginç hakkaten dizi.

.hintli ve rus karakterlerimiz yakınlaşmaya devam ediyor. tam öpüşeceklerdi ki rus'un arkadaşı araya girdi. daha sonra elemanı da harcadılar. elmas çalıp da zengin olmak kolay mıydı? olur böyle şeyler. din bilim meselesine gönderme geldi bunların muhabbetlerinde de tatlıydı. adamlar festivale falan karışmış da görüntü çekmişler güzel güzel.

.afrikalı elemanın başı kabaka ile derde girebilir. hafif bir gözdağı verdi kızının doğum günü partisinde. mallarını sulandıran elemanın elini kesti. mübarek şeriatın kendisi eleman. sevgi zayıflıktır muhabbetini işledik bu kısımda da, güzeldi.

.riley ile uçakta bir tatlı muhabbet ettiler yine, bunların olayı ayrı bir tatlı niyeyse. her seferinde gülümsetiyorlar. riley olaylardan kaçıp babasına gitti. babası da değişik bir tipmiş. adam ölü gibi bakıyor ama kızını ukulele eşliğinde şarkılarla karşılıyor. krep yaptım kokusuna uyanırsın sandım diyor da piyano resitali ile uyandırıyor falan. nerde böyle babalar arkadaş? annesi midir nedir? bir ses duydu arkadan ama genel hikaye dışına çıktılar resmen bu şekilde.

.sevgili sun'un hapishane günleri başladı. şimdilik sıkıntısız başladı ama içerdeki hiyerarşiye baş kaldıracak gibi, nasıl olsa dövüşçü kızımız hepsinin ağzını burnunu kırar. pek bir olay olmadı.

.gay meksikalı elemanların işleri yoluna gidiyor gibiydi ama göstermelik sevgili kızın esk sevgilisi evlerine girmiş, nasıl beceriyorsun göster öğreneyim diyor hehe kafaya gel. neyse olaylar böyle iken kızın çektiği fotolar telefonuna geliyor, telefonu çalınmışmış. şantaj ot bok muhabbetine dönecek herhalde bundan sonra. niye sevişirken fotoğraf çektin arkadaş dedi, haklı da... ben kendisinde bir sıkıntı var sandım ama gözyaşlarını tutamayarak beni ikna etti. bakalım gizli gaylerin yaşamı da çok stresliymiş yahu. bodyguard filmine göndermelere güldüm.

--- spoiler ---