25 Haziran 2015

Orphan Black s03e10:

History Yet to Be Written

--- spoiler ---

.pek güzel olmadı aslında ama pek bir beklenti yok izlerken o yüzden beğendim de diyebilirim. castorlardan psikopat olan ile helena kapışması keyifliydi mesela. sonunda öldürdü mü? kendi mi öldü o anlaşılmadı. 

.castor analarının psikopat adam tarafından en yapıldığı de belli olmadı. neyse ki sarah bu adamla işbirliği yaparak iyi yapmış. tüm bombayı bu yeni evrimciler muhabbetiyle patlatmış oldular. rachel'i de onlar kaçırmış, başlarında da annesi varmış.

.duncan soyadından tanıyoruz artık zaten kendisini, hükümet kar elde etmek için, ordu da savaş için bunlarla uğraşıyor diyor iyi güzel de. bilim insanlarının amacı neymiş? o ağzındaki solucan neydi? 

.güya böyle yapınca hoş oluyor? zaten dizinin bilim kurgu açısından en mühim olayı bu bilim insanlarının gündemi olmalı. insanlığa bir şeyler vermeliler, uçuk kaçık olmasa bile ufuk genişletmeli. olan sadece allahın klonları ki onlar da arızalı.

.o yüzden pek olmuyor. olmayacak gibi de, tamam bilim insanlarının başında anne karakteri falan işleri değiştirir de yine üç sezondur olmayan şey böyle devam edecek gibi görünüyor. klonların dramları daha beğenilmiş olmalı ki ondan böyle oluyor.

.bir masada oturtup aile yapmaları iyidi, çekimleri de zordur ona lafım yok ama ne bileyim işte öylesine izliyorum bu yüzden. kadının hepsini oynamasına zaten lafım yok ama klon dramı da bir yere kadar sarıyor beni.

.delphine'in ölmesi de şaşırtıcı idi aslında ama gelişinden belliydi. son açısından tamam da bölümde göstere göstere geldi. zaten doktor ölürsün dedi. gidip cosima ile vedalaştı. batırdığı işleri düzeltti ve temiz bir ölüm gerçekleştirmiş oldu.

.şimdi sormam lazım dyad başındaki hatunu böyle keklik gibi avlıyorlar da niye klonlara dokunamıyor kimse? onu da anlamıyorum ya neyse.

.sonunda neyse ki iki sezondur dramdan kırıp geçirdikleri kızcağıza dönmüş oldular. bu sezon kızının dramı yokken daha hareketli bir bölüm olur sandım ama castorlar falan toplamda pek bir şey değiştirmedi. öyle geldi geçti işte. çıksın yeni sezon yine izlerim yine memnun olmam, sana ne?

--- spoiler ---