22 Haziran 2015

sense8 s01e04:

What's Going On?

--- spoiler ---

.bağlantı değil de izin verme imiş. küme içinde herkes birbirine takılabiliyormuş. özelliklerini alabiliyormuş. küme dışından da sadece göz teması kurduğun ile bağlantıya geçebiliyormuşsun. hikayelerin birbiri ile karışması dozu az gelmeye başladı. daha iyi kesişmeler yapabilirler de şimdi daha başı sona saklayalım gibi davranıyorlar. bölümün sonunda bir şarkı ile bağlantı kurulması çok tatlıydı. onun haricinde dramlar ağır geldi.

.esas hikayemiz kıvamında olan sevgili transımızın beyin ameliyatı yılan hikayesine dönmüş. geçen bölüm yangın hikayesi halüsinasyon imiş. yangın çıkmış ama kızı kaçıramamış da geri ameliyata devam etmişler. bu durumda bizim polis önce tutukladığı lost abimize bir uğradı. olayların bir miktar detayları hakkında bilgi aldı ve küme dedikleri diğer 7 kişi ile iletişime geçebileceğini fark etti.

.kendi halinde olayları böyle çözebilmesi biraz tuhaf, insan akıl hastanesine gider ama bir sabah uyanıp trans yerine geçti, iğneden maymuncuk yapıp hastaneden kurtulmasına yardım etti. tam yakalanacaktı ki, lezbiyen sevgilisi çıktı kurtardı ve neler oluyor böyle diyerek bitirdiler bölümü.

.güney koreli kız taşaklı bir hatunmuş. şimdi erkek kardeşi için hapis yatacak gibi görünüyor. zaten dövüşte ustalığıdır şudur budur derken sağlam olduğunu fark ettiydik. üstüne bunca sene görmezden gelen babasının işini kurtarıyor falan, helal olsun kadına dedim.

.afrikalı eleman anasını kurtarmak için her şeyi yapar gibi görünüyor. adı van damme'a çıktı olaydan sonra işleri açıldı ama mafya babasının kuryesi olacak gibi görünüyor. ilaç teklif etti ve paketi adrese götürmesini istedi.

.meksikalı gaylar cephesinde pek bir şey olmadı. öyle üçü birlikte sarmaş dolaş yatışa bile geçmişler. eleman geçen seferki tehditten korktuğunu falan anlatıyordu. her hikayeyi aynı boyutta geliştiremiyorlar haliyle.

.rus tipleri gecelere aktılar. çaldıkları elmasların yarısını bir yahudiye sattılar, muhabbetleri falan fena değildi. karaeke sahnesi tatlıydı. süper ötesi de yapılabilirdi sanki ama biraz gerçekçi olmuş. rus ile hintli arasında yakınlaşma artıyor hehe.

.hintli kızımız koca adayı ve kayınbaba adayının pek de iyi insanlar olmadığını öğrendi. hint gelenekleri diyorlar da sanki ingilizce konuşmuyorlar gibi davranıyorlar ya beni benden alıyorlar.

.ingiliz kızcağız, yanına gittiği elemanların sevişmesinden kaçmak haricinde pek de bir aksiyon yaşamadı. hintli bağlantısı da komikti o kısımda. şarkıyı da bu kızcağız açmış gibi oldu. babasından mesaj aldı, haberler iyi.

--- spoiler ---