21 Haziran 2015

sense8 s01e03:

Smart Money's on the Skinny Bitch

--- spoiler ---

.afrikalı ve güney koreli hikayelerine pek girmediler dediydik. bu bölüm onların gibi oldu. sekiz hikayeyi bir saate sığdırmak zor tabii şimdi. son kısımdan başlayayım. afrikalı elemanın annesi aids imiş. arkadaşı ile güzel bir pazarlıkla ilaç alıyorlar ama tekin olmayan bir yerde minibüslerini durdurdukları için soyuluyorlar. derken hırsızları takip ediyor ama tam dayak yiyecekken bizim koreli hatun yardımına yetişiyor.

.birbirlerinin özelliklerini kullanabilecekler ise harika hakketen. ilk polis eleman olarak ateş etti, sonra koreli hatun olarak dövüştü. kadın iyi dövüşüyormuş. kendi halinde bir tip gibi duruyor ama erkek müsabakasını bile kazandı.

.geçen bölüm kazayla bitmişti. kazadan lost tipini yakalamışlar. polis hastanelik olmuş. rüyasında transımızın beyninin açıldığını falan gördü de korktuk bir an. transı sevgilisi kurtardı güzel bir şekilde. neyse ki karakterleri harcamıyorlar şimdilik.

.dj kızımız ortalıklarda dolanıyor. kör bir metro müzisyenine parayı verdi. ilaçları attı. daha sonra arkadaşının yanına gitti de öyle dertlendiler falan. bu hikayeleri fazla drama boğma riskleri her zaman var. piyano şeysi güzeldi. bitişte de güzel bastılar. müzikler iyi hakkaten.

.gay meksikalı olayına ciddi yer harcayacak gibiler, adamlar komik. ne bileyim o kadar gösterdiler ki insan artık yadırgamıyor bile. yanlarına gelen kızın eski sevgilisi problemliymiş. kızın tepkileri de çok komik. şimdilik nerdeyse başka hikaye ile kesişmeyen hikaye bu. adamın gay ve aktör hayatını diğer olaylara nasıl bağlayacaklar bakalım?

.eski sevgilisi ile yemek ve tehdit meseleleri haricinde de bir şey olmadı. rol yaperken kesişmişti hikayesi ama en sönük hikaye kesinlikle bu. diğerlerinin hikayeleri çok da aksiyonlu.

.polis tipin eskiden kaybolan kızla ilgili halini hala tam anlayamadım. küçükken de görüyormuş kızı da bulmaya mı çalışmış? bir dosya meselesi vardı ama pek açıklamadılar. aynı zamanda koreli kız da dosyalara bakıyordu. onun da şirketi ile ilgili bir olayı var demek. 

.arada küçüklüklerine dönüyoruz falan onu da güzel yapmışlar ama işte drama boğulmaya ramak kalıyor, dengeye davet ediyoruz.

--- spoiler ---