19 Haziran 2015

sense8 s01e01:

Limbic Resonance

amerikan dizisi ama ingiliz ağırlığı mı var? tamam tüm dünyada ingilizce konuşuluyor ama artık ingiliz ingilizcesini geçtim hintli şivesi, afrikalı şivesi falan var. sekiz tane hikaye biraz fazla olmuş gibi geldi bana, şu an her birini hatırlıyorum desem yalan olur. bakalım yazınca ne çıkacak. görüntüler güzel, bir sürü gaylik var yine, lezbiyen sahneleri iddialı. müzikler güzel, böyle ilkin hayata dair görüntü kesitlerinden daha büyük laflar edecek bir diziyim ben diyor ama hikayelere gömüp saçmalaya da bilirler. fazlasıyla hikaye var. içiçe aksiyonu, dramı, bilim kurgusu olacak gibi. belki sadece giriş kısmı için böyle yaptılar bilmiyorum durum değişirse artık bir ek girerim. şimdilik izlenebilir gibi duruyor.

--- spoiler ---

.ilkin sarışın bir hatun yatakta kıvranır iken başlıyor olaylar. değişik haler olduğu belli. sarışın hatun da çok tanıdık biri ama çok yaşlanmış, bilemedim. yanında bir adam geilyor, kendisi izlemesem de lost'un elemanlarındandı. daha sonra esas kötü beyaz sakallı bir abi beliriyor arkasında ve kaç maç derken kadın kafaya sıkıyor ve olaylar başlıyor.

.tabii öncesinde ne yapmaya çalışıyorlarsa diğer kişilere mesaj göndermiş gibi bir şey yapmış. görevini yerine getirip intihar ediyor. beyaz sakallı böyle bir şey yapamazsın falan demeye kalmadan, gerçek hali ile yakaladığı vakit sıkıyor kafaya. olaylar amerikada oluyor.

.daha sonra kafa döndürücü bir dünya turuna çıkıyoruz. hintli kızcağız var, kısmen bir şeyler görüyor ama sevmediği bir adam ile evlenecekmiş, tanrısına dua ediyor falan. yağmur yokken yağmur var zannediyor da babası ile salak saçma konuşuyorlar filan.

.güney koreli bir kızcağız var masasında tavuk görüyor da abisi ve seksist koreli tiplerin aşağılamasına maruz kalıyor. kendisi hafif sporunu yaparken sarışın hatun ile karşılaşıyor. ta güney kore ile nasıl bağlayacaklar bu hikayeyi?

.afrikalardan neresi tam bilmiyorum. jan kilot vandam abimizin posterini minibüsüne basmış bir minübüsçü tip var annesi hasta, kendisinin işler kesat falan. güney korelinin tavuğu bu hikayeden yanına pörtlüyor.

.italya (meksika mıydı lan yoksa?) taraflarından duvara hallenen bir aktör tip var. olayı ne anlamadım. aktrist pantolondaki kabarıklığa atlıyor da sevdiğim var benim falan diyor. italyan mıydı? oyun mu italyandı? karıştırmış olabilirim çok da durmadılar üzerinde.

.tatlı lezbiyen çiftimiz var (nerden olduklarını unuttum), olayları devamlı sevişmek olacak herhalde. modern dans gösterisinde gözyaşlarına hakim olamıyor da hatunu görüyor. gaylere bolbol gönderme falan izleyeceğiz herhalde. kızcağız trans falan dediler ama neresi trans ben anlamadım. detaylar sonra artık.

.rus tipler var. kasa masa açıyorlar. çocukken babası bunun tıkanmasına kahkahayı basmış. o da babasının mezarına işiyerek karşılık veriyor falan hehe. adamlar komik, aksiyonlular ve hırsızlar işte herhalde.

.amerikadan esas oğlanımız var, polis. iyi polislerden. mafya da olsa veledin ölümüne izin vermiyor. kuşun yarasına bakmayan hastaneye zorla götürüyor. ortağı kafa adama benziyor. olayları çözecek tip bu herhalde. daha ilk gün intihar olayının yerini buldu. sarışın esas kızla etkileşime geçti. diğer hikayeleri az bunu çok tutmalılar ki bir numarası olsun.

.esas kızımız ingilterede dj, tatlı bir hatun. ta sinbad'dan görmüşüm sanırım. en çok nerden hatırlıyorum bilemedim ama bir kaç filmde de görmüşüm ya neyse allah işlerini rastgetirsin hehe. kendisi tekinsiz tiplerle takılıyor, aralarında uyuşturucu mücadelesi midir nedir? bir olay oluyor, hepsi birbirini öldürüyor. olayların ortasında amerikaya bağlanıyor ama bir yere de varmıyor olay. bakalım göreceğiz. sekiz hikaye çok hakkaten ya, altı olsa daha iyimiş. ölenlerden biri misfitsten bir tipti. kalıcı sandım ama değilmiş demek.

--- spoiler ---